karate palata srbije 2
Sastanak karate federacija u Ministarstvu omladine i sporta
 
Pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov primio je u prostorijama Ministarstva omladine i sporta  predstavnike karate sporta sa kojima je razgovarao o nalaženju  rešenja finansiranja karate klubova i raznih karate saveza koji nisu prepoznati u sistemu sporta kao organizacije od interesa za Republiku Srbiju. 
Pre početka sastanka prisutnima su se obratili roditelji pokojnog Alekse Panće tragično nastradalog tokom jednog karate kampa.  Oni su upoznali prisutne sa aktivnostima fondacije ,,Aleksa Panća“ i ukazali na to da je dobra organizacija u karate sportu neophodna kako se zbog nemara ljudski životi ne bi gubili i ubuduće.
Na sastanku je otvoren niz tema kao što je potreba za uspostavljanjem jedinstvenog sistema takmičenja i nastupa na međunarodnoj sceni, izdavanje dozvola za rad, edukacija trenera i slično.
Naime, Ministarstvo omladine i sporta prepoznaje Karate federaciju Srbije kao Nacionalni granski savez od interesa za Republiku Srbiju, što znači da država finansira programe ovog saveza iz budžeta. Jedan deo karate organizacija koje nisu u već pomenutom sistemu su zato zatražile pomoć Ministarstva kako bi i one mogle da budu finansirane novcem iz budžeta, posebno iz budžeta jedinica lokalnih samouprava, jer na osnovu postojećeg Zakona o sportu na to nemaju pravo. Razgovor je vođen u dva pravca – nalaženje brzog rešenja za novonastalu situaciju i dugoročno rešavanje problema.
Zajednički stav prvog u nizu sastanka koji je organizovan na inicijativu Ministarstva omladine i sporta je da bi trebalo naći zajedničko rešenje u interesu karate sporta i u intersu sportista uvažavajući činjenicu da buduća rešenja nikako ne smeju ugroziti status priznate Karate fedracije Srbije koja je u članstvu Svetske karate fedracije i priduženi član Međunarodnog olimpijskog komiteta.
karate palata srbije 3
 
Sastanku su pored predstavnika Ministarstva prisustvovali i Slavoljub Piper, Srećko Jovanović,  Nenad Koropanovski i Strahinja Tepavčević iz Karate federacije Srbije, Vladimir Jorga iz Saveza tradicionalnog karatea Srbije, Miloš Senić iz Fudokan saveza Srbije, Dušan Dačić i z Karate unije Srbije, Nada Sarić iz JKA Shotokan saveza Srbije, Marko Nicović iz Srpske karate unije, Slavko Simeunović iz Kyokushinkai karate unije Srbije, Žika Bećanović iz Srpske karate federacije GKF, Božidar Purić iz IKA Serbia GOSOKU RYU KARATE UNIJE Srbije, Vojkan Bižić iz Ful Kontakt Kyokushinkai saveza Srbije, Branko Perišić iz Shotokan karate saveza Srbije i Oliver Tomić iz Srpske karate konfederacije. 
Povezana vest:  TEKVONDO, Mahdi Hodabahši: Hoću da osvajam zlata za Srbiju