milos gladovicTEKVONDO
Miloš Gladović prvi takmičar na Svetskom seniorskom prvenstvu u Meksiku

Svetsko seniorsko prvenstvo u tekvondou (15. -21. jula ), koje se održava u Puebli u Meksiku, ugostilo je 872 takmičara ove godine, među kojima je i 13 srpskih boraca. Ekipa je dve nedelje trenirala u La Lomi, velikom tekvondo sportskom centru gde se privikavala na nadmorsku visinu a tokom vikenda se preselila u Pueblu gde se šampionat i održava.
Prvog dana na tatami izlazi Miloš Gladović (do 58 kg), mladi i veoma perspektivni borac, a protivnik u prvom kolu je Elmer Flores iz Hondurasa sa kojim se do sada nije susretao na međunarodnim turnirima. Miloš je tokom poslednjih godinu dana osvajao brojne medalje na turnirima, pobeđivao trofejne borce i izborio prvo svetsko seniorsko prvenstvo u sportskoj karijeri.
-Svestan sam kvaliteta konkurencije ali sam takođe svestan i svojih kvaliteta, dobrih rezultata, dobrih treninga koje sam odradio u pripremnom periodu. Dobro se osećam I znam da ću u borbu zakoračiti pun samopouzdanja, bez respekta prema bilo kome. Svestan sam da ako ostvarim dobar rezultat, povući ću ceo tim jer se borim prvog takmičarskog dana. Očekujem dobar rezultat, daću svoj maksimum i verujem da mogu do medalje – samouveren je Miloš.
Njegov kluposki trener I deo stručnog štaba, Goran Petrović, pohvalio je ne samo Miloša već I ceo nacionalni tim.
– Milos Gladović jedan od najmladjih u našoj reprezentaciji, bori se prvog dana I ima priliku i obavezu da od naših reprezentativaca započne i otvori prvenstvo. Iako je mlad veliko je iskustvo iza njega i dosta dobrih međunarodnih i domaćih rezultata, pogotovo mu je uspešna bila prošla godina, kada je uzastopno nizao medalje na turnirima „A“ klase – optimističan je Petrović. – Spremali su se pred svetsko prvenstvo, na Kopaoniku, a zatim i u sportskom centru LaLomi, što je reultiralo dobrom formom i zajedničkom dobrom motivacijom. Trenutno smo svi smešteni u hotelu „Panamerican“, dobra atmosfera u timu i spremnost sportista daju nam optimizam za dane koji predstoje.
Kompletan žreb ovde, a rezultate možete naću na zvaničnoj stranici.
Raspored po danima
Prvog dana 15.7. na tatami izlazi samo Miloš Gladović, drugi dan 16.7. – Ivana Ćujić I Damir Fejzić, treći dan 17.7. – Dajana Perišić I Ivan Purešević, četvrti dan 18.7. – Dragana Gladović i Ana Bajić, peti dan 19.7. – Milica Mandić, Relja Prosenica I Đorđe Marčetić, šesti dan 20.7. – Nikola Vućković, sedmi dan 21.7. – Aleksandra Radmilovoć I Stojan Rabijac.
Ženski tim:
Do 49 kg – Ivana Ćujić
Do 53 kg – Dragana Gladović
Do 62 kg – Aleksandra Radmilović
Do 67 kg – Dajana Perišić
Do 73 kg – Milica Mandić
+73 kg – Ana Bajić
Muški tim:
Do 58 kg – Miloš Gladović
Do 63 kg – Nikola Vučković
Do 68 kg – Ivan Purešević
Do 74 kg – Damir Fejzić
Do 80 kg – Stojan Rabijac
Do 87 kg – Đorđe Marčetić
+87 kg – Relja Prosenica
Treneri
Mario Dujić, Dragan Jović, Predrag Kovačić, Goran Petrović i Boris Gorjup

Povezana vest:  TEKVONDO, Solidan nastup beogradskih takmičara u Slovačkoj