U Beogradu se u subotu otvara Akademija borilačkih veština

U Beogradu u subotu zvanično počinje da radi Akademija borilačkih veština, koju će svečano otvoriti japanski ambasador u Srbiji Tošio Cunozaki. Akademija će u subotu biti zvanično otvorena, ali polaznici već oko mesec dana treniraju sedam veština koje mogu da se uče u njoj. To su japanske veštine kendo, ijai-do, šoto-kan karate, džudo, điju-đicu, aikido i ninđucu.

Povezana vest:  Umaru i Rubežnjoju orden Karađorđeve zvezde

-Osnovali smo akademiju jer želimo ne samo da vežbamo već i da širimo svest o važnosti zdravog života i samosvesti, a hoćemo i da Srbiji približmo malo japansku kulturu – rekao je predsednik Akademije Dušan Nikolić.

Osim vežbanja u borilačkim veštinama, Akademija će organizovati i školu japanskog jezika i pokrenuće neke društvene akcije, od kojih je prva „Kimonom protiv droge“. Ovo je prvi put da se u Srbiji borilački klubovi udružuju na ovakav način.

Povezana vest:  Borovčanin i Vesić: SP u boksu promocija Beograda i Srbije

-Dalekoistočni sportovi su tradicionalno popularni u Srbiji, ali ljudi nikada nisu imali priliku da treniraju na ovakav način. Imamo oko 200 polaznika, od predškolskog uzrasta do penzionera. Kod nas treniraju i osobe sa invaliditetom, zbog čega mi je posebno drago – rekao je Nikolić. Akademija se nalazi u Cetinjskoj ulici u Beogradu. Ambasador Cunozaki će u 14.30 preseći crvenu traku, a onda u dvorištu zasaditi japansku trešnju.

Povezana vest:  TEKVODNO, Mandićeva bez medalje u Meksiku