milica mandic trening
Milica Mandić I Dragan Jović otputovali u Egipat
 
Paklena sezona za Milicu Mandić I Dragana Jovića počinje u Egiptu na turniru G2 serije, gde će se olimpijska šampionka boriti u ponedeljak. Posle bazičnih priprema u decembru, teških treninga u TKD Galeb I brojnih sparing mečeva u Grčkoj, trka za poenima na svetkoj listi je startovala.
-Ovo je prvi turnir u ovoj godini i izuzetno je važan, budući da je iz serije G2 turnira u Luksoru, Egipat. Već sledećeg vikenda idemo u Dubaji, turnir iz G1 serije. Počinjemo sa skupljanjem bodova za svetsku rang listu na kojoj je Milica trenutno četvrta, dva ili tri boda iza trećeplasirane. Trka za direktno plasiranje na Olimpijske igre je već počela, konkurencija je veoma teška. Mi smo izabrali jedan broj turnira koje finansijski možemo da izdržimo. Nadamo se da ćemo na svima i da osvojimo poene koji su izuzetno važni – ističe Dragan Jović i da je Evropsko seniorsko prvenstvo je u maju i da su ovi turniri ujedno i test pred šampionat.
Osim Evropskog prvenstva, Milicu očekuju i turniri Grand Prija, iz serije G4.
-Na njima učestvuju 32 najbolja borca u olimpijskim kategorijama i oni su po bodovima jednako važni kao i Evropsko prvenstvo. U decembru se održava turnir iz G8 serije, to je finale Gran Prija gde ide samo osam najboljih u kategoriji, i on je po bodovima duplo jači od EP – napominje Jović i da sa njima u Egipat i Dubaji ide i Stefan Bozalo u teškoj kategoriji.
Kada je reč o Tijani Bogdanović (do 49 kg), evropskoj juniorskoj šampionki i uzdanici srpskog tekvondo sporta, ona će se timu pridružiti u Dubaiju, zajedno sa Ninoslavom Babićem (do 63 kg).
-Za Tijanu će to biti prvo međunarodno takmičenje ove godine.  Posle toga će ići na olimpijske kvalifikacije mladih i na Svetsko juniorsko prvenstvo. Od nje se zaista dosta očekuje, mnogo smo pričali o Tijani poslednjih godinu dana, i sve se ostvarivalo što smo najavljivali. Treninzi joj idu zaista dobro i očekujemo da će ona, uz Milicu, biti jedan od nosilaca tekvodno sporta u Brazilu 2016 – zadovoljan je Jović.
Povezana vest:  TEKVONDO, Prvenstvo Srbije za pionire i juniore