denis memetovic pobednik
52. BEOGRADSKI POBEDNIK
Bačić podbacio, Memetović odličan
 
Počeo je drugi najstariji turnir na Starom kontinentu. Uz učešće 62 boksera iz 10 zemalja u zemunskoj hali Pinki najbolji bokseri žele prestižni trofej, titulu Pobednika.
Prvog dana takmičenja na programu je bilo 18 mečeva a nastupila su šestorica srpskih reprezentativaca. Učinak Orlova je bio polovičan. Naime, uzdanica srpskog boksa, mladi Vanja Bačić od koga se pre turnira najviše očekivalo nije uspeo da pruži maksimum već je poražen od Italijana Donata Konseze. Spuštene glave sa ringa su morali da siđu još Marjan Antić (do 81 kg) u duelu sa Fiori Simeoneom (Italija) i Andrej Pešić (do 91 kg) u meču sa Dejvidom Lajtom sa Novog Zelanda.
Iznenađenje prvog dana turnira je Denis Memetović (do 75 kg) koji je u odličnom meču savladao boksera iz Kanade Klovisa Drotela. Pobedu su još zabeležii Miloš Janković (60 kg) i teškaš Dragan Veljković.
Najbolja borba viđena je u kategoriji do 69 kilograma. U velteru su se sastali Kanađanin Kustio Klejton i Laslo Silvaj iz Mađarske. Posle tri teške runde, rovovske borbe među konopcima slavio je momak iz Severne Amerike.
Drugog dana takmičenja na programu su polufinalni mečevi a borbe počinju od 15 časova a finale je zakazano za nedelju od 18 časova.
Povezana vest:  Selektor Mirko Ždralo: “Sve devojke su konkurentne za osvajanje medalje”