sjekloca pinki pozz
SJEKLOĆA NA “BEOGRADSKOM POBEDNIKU”
Sjekloća: Krivo mi je što nije bilo iskusnijih u Pinkiju; U Berlin po pojas!
Nikola Sjekloća bokser iz Crne Gore član profi kampa Crvena zvezda – Ginis 3. maja susrešće se sa Arturom Abrahamom u Berlinu gde će pokušati da preotme titulu prvaka sveta u WBO verziji.
Pred put Sjekloća se našao i u hali Pinki gde se održavao 52. “Beogradski pobednika”.
Sjekloća je bio raspolođen i za razgovor. Kako vam se čine borbe u Pinkiju?
-Imali smo prilike da vidimo izuzetan boks. Krivo mi je što je bio mali broj naših takmičara i nije mi jasno što nisu došli, naš prvi nacionalni tim. Mislim na Branislava i Milutina Stankovića, Aleksandra Drenovaka i drugih. Imali bi po dva tri meča sa odličnim protivnicima a imali bi i podršku sa tribina – veli bivši osvajač medalje sa Svetskog prvenstva u amaterskom, olimpijskom boksu.
Kako vam se čini sada boks, bez zaštinih maski?
-Sada je mnogo bolje, ide se na poluprofesionalni stil, a i drugačije je bodovanje, koje se vratilo. Pre smo imali prilike da vidimo da bokser pobedi samo jednu rundu a onda beži po ringu i da na kraju pobedi. Mnogo bolja je varijanta sa ovim načinom bodovanja. Borbe su odlične. Vidim Kanađane, a iznenađen sam i Novozelanđanima, odlični Mađari, ovo je turnir na visokom nivou, dobar turnir i krivo mi, ponavljam, što nema najiskusnijih boksera iz Srbije – kaže Sjekloća.
Dan svih dana, 3. maj I meč za titulu prvaka sveta u WBO vrziji…
-Spremio sam se, uradio sam maksimalno koliko sam mogao. Malo su mi kasnije javili za meč dok sam se organizovao sa porodicom. Zato mi fali još desetak dana za pripreme za meč ali mi se čini da sam kvalitetno pripremljen. Imao sam dobre sparing partnere idem tamo pa štaBbog da i boriću se srcem do poslednjeg atoma snage, pa šta bude – rekao je Sjekloća. 
Povezana vest:  Fjuri-Kličko opet otkazano zbog nepoznatih medicinskih razloga