denis memetovic pozz
52. „BEOGRADSKI POBEDNIK“
Budućnost srpskog boksa, mladi Memetović, Veljković i Babić…
 
Spuštena je zavesa na drugi najstariji turnir na Starom kontinentu. Iako je ostala žal za najboljim seniorima Srbije što nisu nastupali na prestižnom turniru u domovini gde bi, pored dobrih mečeva dobili i podršku publike, a i konačno bi mogli da ih vidimo na delu, Srbija je dobila nove zvezde bokserskog neba.
Novi tim, nova reprezentacija izgleda da su  a pomolu. Šta reći! Iskusni nisu mogli da se pojave među konopcima a sada će ih, kako se čini, zameniti mlađi, doduše neiskusni borci ali željni boksa.
Naime, vrlo je moguće da će Denis Memetović zameniti Aleksandra Drenovaka jer je pokazao strast, borbenost, želju ali i što je najvažnije spremnost da nastupa za svoju zemlju i da ne bira protivnika. To je mladi Memetović prikazao i u finalu kada se sastao sa izuzetnim bokserom iz Jermenije, ali i u prethodna dva meča kada je sa strašću slavio, koji je od prve sekunde meča počeo da drobi, da melje, da satire momka iz Subotice u uglove I da ga rešeta, ne pesnicama, već projektilima koje je momak iz Spartaka u prve dve runde izuzetno blokirao, pa čak u par navrata i vraćao. Publika je imala prilike da vidi budućeg šampiona na delu, da ga bodri i kada je sudija prekinuo meč. Sada je na trenerima I Stručnom štabu da momka usmeri na pravi put I da od njega naprave, odnosno samo da ga izbruse u istinskog šampiona.
Ni preostala dvojica srpskih finalist nisu se obrukali. Dragan Veljković je posle pobede u polufinalu na bokserom iz kanade savladao u finalnom meču Lajta sa Novog Zelanda dok je Babić u superteškoj kategoriji, pored poraza pokazao da može da se bije I sa najboljima. Upravo je ta borba proglašena za najborbeniji par. Osvajač Beogradskog pobednika je Jermen koji je pobedio Memetovića – Arnam Herikijan.
denis memetovic finale (1)
 
REZULTATI FINALA
Do 56 kg: Ćiro Cipriani (Italija) – Fransoa Prat (Kanada) 3:0 (TKO u 3.)
Do 60 kg: Mihal Zatorski (Slovačka) – Donato Kosenza (Italija) 1:2
Do 60 kg: Lukaš Bahdi (Kanada) – Mikloš Varga (Mađarska) 0:3
Do 64 kg: Georgian Nieki (Mađarska) – Hernamnes Bačkov (Jermenija) 0:3
Do 64 kg: Dario Vangeli (Italija) – David Miler (Nemačka) 3:0 (TKO u 1.)
Do 69 kg: Morgan Bowin (Novi Zeland) – Vladimir Margajan (Jermenija) 3:0
Do 75 kg: Bagin Henrih (Slovačka) – Balaš Bačkai (Mađarska) 0:3
Do 75 kg: Arnam Herikijan (Jermenija) – Denis Memetović (Srbija) 3:0 (TKO u 3.)
Do 81 kg: Kevin Kunzel (Nemačka) – Simone Fiori (Italija) 0:3
Do 81 kg: Norbert Narza (Mađarska) – Tigran Armenakijan (Jermenija) 2:1
Do 91 kg: Dragan Veljković (Srbija) – Dejvid Lajt (Novi Zeland) 2:1
Preko 91 kg: Vladan Babić (Srbija) – Patrik Mailta (Novi Zeland) 1:2
 
PHOTO: ATA Images/ Antonio Ahel
denis memetovic finale (2)
Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN, Mere obezbeđenja na mestu posle napada na Jermena