sjekloca abraham mec
MEČ ZA WBO POJAS
Sjekloća bez pojasa, Abraham slavio na poene!
 
Izazivač, Nikola Sjekloća posle 12 paklenih rundi nije uspeo da stigne do WBO pojasa koji je do ove borbe a i dalje je u vlasništvu Nemca Artura Abrahama. Kao što je bilo i u Atlantik Sitiju 16. februara prošle godine, kada je boksovao sa Saiko Bikom i sada je Sjekloća morao da siđe spuštene glave jer su sudije bodovale u korist branioca titule, domaćeg boksera Artura Abrahama.
Sudije su bodovale a rezultat je bio: 116:113 (Belgija), 116:112 (Francuska), 119:110 (Rusija)
Uz zvuke „Beogradskog sindikata“, izazivač Nikola Sjekloća, crnogorski bokser, ušao je maksimalno koncentrisano u salu i stigao do ringa. Veledrom je bio rasprodat za ovo veče profi boksa u glavnom gradu Nemačke. Sa druge strane. Branilac pojasa, rodom iz Jermenije, sada naturalizovani Nemac Artur Abraham stigao je do ringa. Uz intoniranje himni boksera – Nemačke i Crne Gore nastavljen je spektakl a cilj je pojas u WBO verziji u super srednoj kategoriji.
Pred početak meča, tokom najave boksera, trener Milivoje Bašić davao je poslednje instrukcije Nikoli Sjekloći  a onda je počeo meč.
Nikola je na početku držao sredinu ringa dok je Abraham imao visoko podignute ruke. Od starta je, čini se, Sjekloća krenuo da „radi“, da „čupka“ protivnika, da baca levicu, konstanto a dobijao je i podršku iz ugla. Vidi se, od starta meča, da su obojica boksera maksimalno spremni jer su se dobro kretali po ringu. Ipak, nekih 20 sekundi pred kraj meča branilac titule spustio je gard i krenuo nešto konkretnije u meč.
I u drugoj rundi nastavljeno je ispitivanje snaga samo što je sredinom runde došlo do malko ozbiljnijeg „koškanja“ dvojice protivnika. I dalje je, što je u ostalom i njegov stil, Abraham visoko držao gard i iz kontre pokušavao da stigne do udarca dok je Sjekloća konstanto „krunio“ protivnika a kada je trebalo umeo je i da odradi serije udaraca u telo protivnika.
U trećoj deonici meča publike je osetila da treba da podrži Abrahama jer meč ne ide u njegovu korist jer je Sjekloća aktivniji i konktretniji u meču. U četvrtoj rundi počeli su da padaju teži udarci, u serijama, sa obe strane ali se čini da je momak iz Budve bio konkretniji i u toj deonici meča. Od početka meča čuo se Milivoje Bašić koji je sve vreme davao instrukcije Nikoli iz ugla… a sredinom pete runde Abraham je odlučio da krene u ofanzivu kao „pancir divizija na Ardenima“….. Sve je to sigurno uštopovao Sjekloća koji je sigurnim kontrama smiro protivnika a čini se da iz ugla izazivača nisu hteli da se bije već da boksuje svoj boks, da boksuje na distanci, po oprobanom receptu!
Početkom druge polovnine meča, u šestoj rundi Sjekloća je i dalje bacao levu sa distance bez želje da prihvati način boksovanja vlasnika WBO pojasa. Čim bi se našli u klinču Abraham bi, delovalo je, bio konkretniji, sa širim udarcima.
U devetoj rundi bila je vidljiva krv kod Sjekloće ispod desnog oka a u destoj rundi Abraham je krenuo silovitije sa par solidnih napada i baš u toj deonici meča se videlo da je Nikoli falilo još dve nedelje priprema, baš kao što je pred polazak u Nemačku i rekao.
  
Povezana vest:  Odložen boks meč Džošue i Puleva