kzn sabac
ŠABAC BOKSING NAJT
Oproštaj Ljube Marjanovića, Srbija dočekuje BiH boksere
 
Grad boksa – Šabac u sredu će, ponovo, biti domaćin bokserskog spektakla u amaterskom – olimpijskom boksu. Nekada rasadnik talenata i šampiona grad kraj Save će na otvorenom terenu Sokolskog doma ugostiti najbolje boksere – seniore u Srbije i Bosne i Hercegovine u sklopu pomoći za ugožene u nedavnim poplavama.
Meč će biti organizovan pod pokroviteljstvom grada Šapca i turističke organizacije Šapca, uz suorganizatore Bokserski savez Srbije i klub Balkan boksing. Mečevi počinju u 19.00 časova na otvorenom prostoru Sokolskog doma. Ulaznica je poslata sms poruka 1003, koju posetioci moraju pokazati obezbeđenju na ulazu.
Medijima su se na terasi BK Mačva obratili i bokseri Sanja Tošić, Ljubomir Marjanović i Stefan Lukić.
Momak koji je bio kapiten nacionalnog tima, koji je boksovao u šabačkoj Mačvi, Radničkom iz Kragujevca, PSŽ ponosno nosio dres nacionalnog tima godinama unazad ovoga puta će se na ringu, kako dolikuje oprostiti od aktivnog bavljenja amaterskim boksom. Iza sebe Marjanović ima sijaset mečeva – pobeda i poraza, ali je uvek bio ambassador srpskog boksa gde god se pesničio.
-Godine čine svoje, vreme je da mlađi dobiju šansu u nacionalnom timu. Presrećan sam jer ću se oprostiti pred mojom publikom i verujem da će puno mojih prijatelja doći na spektakl. Ugroženima od poplava svaka pomoć je potrebna i nadam se da će nekoliko hiljada naših građana ovom prilikom poslati 1003 poruku, kako bi se popunila sredstva na računu Vlade Srbije – istakao je Marjanović, koji je pohvalio i novu boksersku nadu, mladog Lukića.
-Šabac je po tradiciji rasadnik bokserskih talenata. Smatraju nas gradom boksa, ali dugo nismo imali priliku da vidimo reprezentativne mečeve. Pozivam Šapčane ali i ljubitelje boksa iz drugih gradova da dođu u sredu i uživaju u spektaklu – istakla je Vesna Živković, član gradskog veća zadužena za sport u Šapcu.
Srpski boks godinama je na postu. S vremena na vreme dođe do rezultata među kojima su i devojke koje su minulih godina uspele da zabeleže solidne rezultate na međunarodnom ringu. Sada se za nacionalni tim kandiduje Sanja Tošić.
-Pre nekog vremena bila sam sa prijateljima u ovom lepom gradu i to na nasipu, da pomognemo da se ne izlije reka. Sada sam opet ovde i potrudiću se da Šapčanima priredim dobar meč i trijumfujem za Srbiju. Moja želja je da 2015. postanem prvak Srbije u kategoriji do 75 kg i učestvujem u kvalifikacijama za Olimpijske igre. San svakog sportiste je Rio 2016. i verujem da ću doći do cilja – istakla je Sanja Tošić, koja će u poslednjem meču, borbi večeri boksovati protiv Jelene Tanasić iz BiH.
Selektor Stevan Pašćan odredio je sedmoricu boksera koji će se boriti protiv komšija iz Bosne.
Parovi: do 64. kg Ljubomir Marjanović – Jovica Jovanović, do 64. Slobodan Mitrović – Fetahovic Adem, do 69. Stefan Lukić – Ahmet Džananović, do 75. Denis Memetović – Miroslav Čembić, do 81. Saša Milovac – Đorđe Tomić, super teška Vladan Babić – Marko Gašić, super teška Milutin Stanković – Srđan Govedarica.
Povezana vest:  WBO TITULA, Hukić nokautom odbranio titulu kruzer šampiona