neso_pripreme_austrijaKličko i Borovčanin na pripremama na Tirolu!

 

Šampion sveta u profesionalnom boksu, u WBC verziji, Vitali Kličko, za narednu odbranu titule protiv Poljaka Alberta Soznovskog na Šalke Areni u Gelsenkirhenu,uveliko se priprema u austrijskom gradu Tirolu, tačnije u planinskom selu Going, nedaleko od Kicbila. Sa njim na pripremama se nalazi i srpski bokser Nenad Borovčanin, koji će takođe boksovati u uvodnom programu na stadionu Šalkea u meču za bodove na svetskoj rang listi. Za ovaj spektakl vlada veliko interesovanje, a promotori iz KMG-a očekuju da će rasprodati svih 60.000 ulaznica, kao što je to bio slučaj kad je mlađi Kličko na istom mestu prošle godine pobedio Ruslana Čagajeva, dok će tv prava otkupiti preko 100 televizija iz celog sveta.

Povezana vest:  Vitalij Kličko: Moja karijera nije gotova

Tirol  je stara baza za pripreme braće Kličko, a Borovčanin je po prvi put na ovom mestu i u trening kampu sa Kličkom i njihovim zajedničkim trenerom, čuvenim Fric Zdunekom.

-Uslovi za pripreme su fantastični, nadmorska visina 750 metara, sala za trening sa ringom i bokserskim spravama, trim staze, teretana i spa centar za opuštanje posle napornih treninga. Treninzi su naporni ali bez odricanja i teškog rada nema rezultata. Duga trčanja, plivanje i bokserske vežbe u bazenu, specifični treninzi izdžljivosti i na sve to sparing, u kratkim crtama  je sadržaj priprema. Vitali je u odličnoj formi, sparingujemo tri puta sedmično, a do kraja priprema sparingovaćemo sa odličnim sparing partnerima iz Amerike Ola Afolabijem, Toni Granom i Šeron Vilijamsom. Ovde smo već 10 dana  i ostajemo još dve sedmice, pa idemo u Gelsenkirhen gde ostajemo do meča. Vitali je pravi šampion i u ringu i van njega, jer svojim ponašanjem pre odaje utisak nekog bankara nego boksera! – rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS U SUPER SREDNJOJ KATEGORIJI, Geard Ajetović stigao do pojasa, Sanel Papić uzeo EBA

Naš bokser je saradnju sa jednim od najboljih trenera sveta svih vremena Fricom Zdunekom dogovorio posle meča u Diseldorfu a sa treninzima je startovao u Kicbilu, tj. Goingu.

-Fric pored trenerskog znanja koje je neosporno, poseduje posebnu harizmu i autoritet, pa na treninzima nema mnogo priče već samo rad, red i disciplina. Njegovi treninzi su raznovrsni ali i vrlo naporni, pa mi je prvih dana bilo baš teško, ali sam sve treninge izdržao i već ih sada lakše podnosim. Pored treninga imam poseban režim ishrane, redovne masaže i odlazak u saunu. Fric je u svojoj karijeri do svetskog trona doveo čak 13 bokser, pa se nadam da će mene dovesti bar do evropskog vrha! – nastavio je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Hiljade prijavljenih za HELL Boxing Kings međunarodno takmičenje  

Za predstojeći spektakl u Gelsenkirhenu svoj dolazak su najavili Boris Beker i Franc Bekenbauer,ali su pozvani i naš proslavljeni filmski režiser Emir Kusturica, premijer Republike Srpske Milorad Dodik i Ministar sporta Proko Dragosavljević za koje je KMG (Kličko Menadžment Grup) ostavio zlatne VIP karte.