KLIČKO protiv DŽONSONA!

Kličko brani titulu šampiona sveta u WBC verziji

KlickoVitali Kličko brani u subotu titulu šampiona sveta u WBC verziji protiv Amerikanca Kevina Džonsona. Meč će se održati u Post Finans Areni u Bernu u subotu, pred više hiljada gledalaca koji su karte plaćali od 60 pa sve do 1100 švajcarskih franaka. Ovo je svakako centralni bokserski događaj na svetu koji okuplja najbolje boksere današnjice i zbog toga ne čudi činjenica da je TV prava za ovaj meč otkupilo preko 100 televizija iz celog sveta.
Na otvorenom treningu za novinare i publiku u hotelu Holidej In u Bernu, prisutni su mogli da čuju i poslednje prozivke iz oba tabora :
-Najjači sam na svetu i slaviću u subotu! U boljoj sam formi nego na meču u Los Anđelesu, kada sam pobedio Areoulu. Dileme nema, šampionski pojas će ostati u istom vlasništvu- izjavio je Vitali Kličko.
Njegov izazivač Džonson, rekao je da će ceo svet biti šokiran u subotu kada bude nokautriao Klička i to u devetoj rundi.
Posle davanja izjava,bokseri su započeli trening pred novinarima i prisutnom publikom, koja je svaki atraktivniji potez nagradila aplauzima, a nakon toga su delili autograme i fotografisali se sa obožavaocima.
Od uvodnih borbi treba izdvojiti borbu između Nemca Svena Haselhuna zvanog „Mladi Kriger“ i našeg Nenada Borovčanina ,koji su takođe odradili trening pred prisutnima. Haselhun, nekadašnji juniorski šampion sveta izjavio je da ne sumnja u pobedu i da se za ovaj meč spremao puna tri meseca. Nenad Borovčanin nije želeo da daje izjave, pa je odmah posle treninga otišao u hotelsku sobu.
Učešće Nenada Borovčanina na ovom spektaklu je ne samo priznanje za njega, već za celokupan srpski boks, koji odavno nije imao ko da predstavlja na međunarodnoj sceni.
Od VIP gostiju dolazak su potvrdili Mihael Šumaher, Boris Beker, Bekenbauer,zatim premijer Švajcarske i još mnogo eminentnih ljudi iz celog sveta.

Povezana vest:  Ovo je prvi korak na putu ka vrhu, Piperski protiv Girkea