klicko_vs_zozosovskiKLIČKO vs SOZONOVSKI

Borba za WBC pojas, Borovčanin u uvodnoj borbi

 

U Esenu nadomak Gelsenkirhena, održana je konferencija za novinare povodom predstojećeg meča za titulu svetskog šampiona teške kategorije između Vitalija Klička aktuelnog šampiona i Alberta Soznovskog izazivača.

Ovaj spektakularni događaj održaće se 29-og maja na stadionu fudbalskog kluba Šalke u Gelsenkirhenu, a organizatori očekuju pun stadion sa 61.000 gledalaca i najavljuju do sada najveći spektakl u Nemačkoj. Promotor Tom Lefler iz Amerike rekao je da ljubitelji boksa mogu da očekuju kvalitetne borbe koje će moći da se gledaju uživo kraj malih ekrana na nemačkom RTL, a u Americi i Kanadi po sistemu PLATI PA GLEDAJ po ceni od 25 dolara po domaćinstvu samo za program sa stadiona Šalkea. Lefler je tom prilikom novinarima najavio srpskog boksera Nenada Borovčanina koji će boksovati u uvodnom programu, rekavši da ga od nedavno trenira Vitalijev trener Fric Zdunek i da je ovo za Nenada šansa da uspe kao bokser ali i da promoviše srpski sport. Zatim ga je pozvao da se fotografiše sa šampionskim pojasom WBC verzije, kako bi ga motivisao da ga jednog dana osvoji, posle čega je Borovčanin dao intervju za nemački RTL.

Povezana vest:  EP MOSKVA, Orlovima težak zadatak u Rusiji

U obraćanju medijima Kličko je rekao sledeće:

-Pripreme za meč su završene i sada samo razmišljam o meču u subotu. U dobroj sam formi i spreman sam za meč. Soznovskog poštujem, znam da je maksimalno pripremljen i da dolazi da mi preotme pojas ali ja mu to neću dozvoliti. Ne postoji niko ko mi može oduzeti šampionski pojas i ja ću to dokazati u subotu!

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U BEČEJU, Stefan Stevanović ponovo na ringu, očekuju se odlične borbe

Neso_i_WBC_pojasSoznovski je dobio reč odmah nakon šampiona:

-Nikada u životu nisam bio spremniji nego sada. Došao sam u Nemačku da pobedim i uzmem pojas. Želim da uđem u istoriju boksa i to ću uraditi u subotu!

Nenad Borovčanin boksovaće protiv najbolje kotiranog boksera u Keniji Rejmonda Očinga i pokušati da zabeleži 26. pobedu u karijeri bez poraza i tako osvoji nove bodove na svetskoj rang listi.

-Maksimalno sam pripremljen za meč. Proveo sam četiri paklene nedelje treninga na Tirolu i u dobroj sam formi. Ovu sedmicu radimo lagane treninge i sa trenerom pripremam taktiku za protvnika. Boksovati u programu kada boksuju braća Kličko posebna je čast jer su to događaji koji spadaju u najvišu klasu sportskih događaja u celom svetu. Moja šansa je jedino u pobedama na njihovim spektaklima i ja ću dati sve od sebe da tu šansu iskoristim! – rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Srpska selekcija pobedom startovala Evro kup u Budvi

Do sada je prodato 36.000 karata po ceni od 30 do 800 evra a do subote se očekuje da bude rasprodat i ostatak karata. Najavljen je i veliki broj gledalaca iz nase dijaspore, koji ce bodriti srpskog boksera.