ugovor bss i fakultet za sport sekulic ignjatovic gajic atanasov

Potpisan ugovor između BS Srbije i Fakulteta za sport

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Dragan Ignjatović i dekan Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ profesor Ivanka Gajić potpisali su u prostorijama BSS ugovor o saradnji.
Prisustvovali su i osnivač fakulteta i predsednik Saveta Bojan Sekulić, predavač na fakultetu, jedan od najistaknutijih srpskih stručnjaka u sportu, mr Dragan Atanasov, kao i izvršni direktor BSS Dragan Radović.
– Boksu su potrebni nove, sveže ideje, kvalitetan program razvoja i podrška u školovanju stručnjaka – istakao je u pozdravnoj reči Dragan Ignjatović predsednik BSS.- Cilj je, da u saradnji sa Fakultetom za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ uradimo strategiju razovija boksa do 2018. a kao podršku formirali smo radnu grupu u kojoj su mr Dragan Atanosov, Danilo Ivanović naš istaknuti međunarodni bokserski poslenik, olimpijski šampion Slobodan Kačar, boksereski pregaoci, stručnjaci i asovi Zoran Ćirković, Dragan Karanović, Dragan Vasiljević, izvršni direktor BSS Dragoljub Radović, novinar Antonio Ahel i ja.
Ivanka Gajić, dekan Fakulteta za sport je istakla:
– BSS i Fakultet za sport biće u ovom značajnom projektu partneri i saradnici. Pomoći ćemo znanjem, da stvorimo strategiju na koju će se osloniti kvalitetan sistem rada bokserske organizacije, jer bez sistema nema ni rezultata.
Bojan Sekulić osnivač fakulteta je posebno podvukao:
– Želimo da BSS i Fakultet za sport ovim projektom pomognu da bokserski sport dobije vetar u leđa koji mu je u ovom trenutku preko potreban i da se vrati rezultatima na nekadašnji nivo kada je bio među najtrofejnijim olimpijskim disciplinama.
Mr Dragan Atanasov je naglasio da je pred Fakultetom za sport i bokserskom organizacijom veliki i težak zadatak, ali da je uveren da ima snage, kadrova i volje da se uspešno završi:
– Za stručni tim Fakulteta za sport ove je veliki izazov. Ne možemo sami i zato nam je drago što će uz nas biti i članovi radne grupe u kojoj su i najistaknutiji bokserski radnici, čije iskustvo će nam biti dragocena pomoć u ovom projektu. Strategija razvoja boksa neće bti samo elaborat za javnost i ispunjavanje nekih zakonskih obaveza, već će se primenjivati i u praksi, a zbog toga nam je neophodna i podrška medija. Sa strategijom dobićemo jak sistem, što je veoma važno, jer bez njega – dolazi anarhija. Boksera, možda, neće biti u Riju, ali sam ubeđen da ćemo za Tokio 2020. imati olimpijce.
Dragan Ignjatović je podvukao da očekuje podršku klubova u pripremi strategije razvoja i akcionog plana:
– U klubovima rade razni ljudi, neki nas podržavaju neki su protiv. Ne pravimo ovu strategiju zarad klubova već za bokserski sport. Smatramo da smo na ispravnom putu i očekujemo da pomognu svi koji misle dobro našem sportu.
Na pitanje da li će biti lige u boksu, kao dela strategije, jer je mnogi zagovaraju, Ignjatović je odgovorio:
– Kada smo nedavno anketirili klubove, četiri su se prijavila za ligu, formirali su i liga odbor i kada je trebalo da počne, odustao je kragujevački Radnički. Situacija u našem boksu je takva da teško možemo da očekujemo da klubovi fanansijski izdrže domaću ligu i zbog toga je realnije i lakše organizovati regionalnu. Planiramo je od 2016. sa klubovima iz Slovenije, BiH, Hravatske, Crne Gore i Srbije. Učešće u ligi bilo kog ranga je, pre svega, pitanje finansijske snage klubova a sve ostalo je sekundarno.

Povezana vest:  Dejvid Hej i zvanično završio karijeru