nenad_borovcanin_merenjePRIPREME KELN

Borovčanin sa Zdunekom hvata zalet za titulu

 

Jedan od najboljih srpskih profesionalnih boksera Nenad Borovčanin (26-0-0, 17KO) nalazi se u Kelnu  sa svojim trenerom Fricom Zdunekom, gde su počeli sa pripremama za titulu šampiona Evrope u jednoj od četiri najcenjenije svetske verzije WBO.

Zdunek će Borovčanina testirati na jednom od najsavremenijih sportskih instituta u Nemačkoj  „PLUS ONE“, posle čega će napraviti detaljni plan priprema na osnovu rezultata testova. Prethodno je srpski bokser boravio na Zlatiboru, gde je odradio individualne treninge koje mu je trener zadao, a u Kelnu će naredne tri sedmice trenirati uz svetskog šampiona srednje kategorije, Feliksa Šturma, koga takođe trenira Zdunek.

Povezana vest:  Menadžer braće Kličko nazvao "besmislicom" ponudu Luisa

-Meč za titulu šampiona Evrope je šansa moje karijere i neću je propustiti. Sve sam podredio pripremama za taj  meč i sa Fricom sam napravio dogovor da odradim testiranja kako bi nauka bila putokaz za dalje pripreme, jer zivimo u 21. veku i treba da koristimo sve metode i dostignuća nauke. Možda ću u okviru priprema imati jedan meč za rejting kako bismo utvrdili gradivo i maksimalno pripremljeni ušli u meč za titulu. U sali je šampionska atmosfera, jer se Feliks priprema za odbranu titule šampiona sveta, tako da sa punim elanom obavljamo Fricove zadatke. Imam izvanredne uslove, trenera, logistiku, tako da je sada sve na meni i ostaje da to potvrdim i u ringu – rekao je Borovčanin.

Povezana vest:  Ubio se Edvin Valero

Borovčanin je na najnovijoj svetskoj rang listi skočio za tri mesta, pa sada zauzima visoku 16-u poziciju, a ako postane šampion Evrope ulazi u TOP 10 na svetu i imaće pravo da izazove svetskog sampiona. Jedini je naš bokser koji je postao deo svetskih elitnih bokserskih krugova i sa velikim uspehom promoviše srpski sport, jer je u internacionalnom televizijskom prenosu prisutan u preko 100 zemalja sveta.

Povezana vest:  Miljan Rovčanin se priprema za drugi meč u karijeri