nenad_borovcanin_merenjeBorovčanin 15. na svetu u verziji WBC

 

Najbolji srpski bokser Nenad Borovčanin zauzeo je 15. mesto na poslednjoj rang-listi kategorije kruzer u verziji WBC, jednoj od četiri najuglednije na svetu. Borovčanin je tako stekao uslov za izazivanje svetskog WBC šampiona što je u kategoriji boksera teških do 91 kilograma trenutno Kšištof Vlodarčik, Poljak koji živi u SAD.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS, Sjekloća bez pojasa, Abraham slavio na poene!

-To je veliko priznanje za moj dosadašnji rad i motiv da nastavim još jačim tempom ka vrhu – rekao je Borovčanin, koji će 16. oktobra u Hamburgu boksovati predborbu za titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji između Vitalija Klična i Šenona Brigsa.

-Posle toga planiram meč za titulu šampiona Evrope. Idem korak po korak i imam dugoročni plan koji sam, po savetu Klička, napravio sa zajedničkim trenerom Fricom Zdunekom. Naravno da je cilj svetska titula, ali nigde ne žurim – naveo je Borovčanin koji još ne zna ime protivnika u Hamburgu.

Povezana vest:  Međunarodni bokserski turnir u Beogradu od ove godine 'Memorijal Branko Pešić'

Pripreme je, ipak, već počeo u Kelnu, a u Banji Koviljači je nastavio kondicione treninnge. Sada mu sledi četiri nedelje sparingovanja.