bacic memetovic 2Najbolji mladi bokseri na turniru u Subotici

 

Međunarodni bokserski turnir „Vojvođanska zlatna rukavica“ biće održan od 24. do 26. septembra u Subotici, uz učesće 60 inostranih i 15 domaćih boraca.

Za nagrade tradicionalne manifestacije mladi bokseri (generacija 1992/93) će se nadmetati u atrijumu hotela „Galerija“, dok će kvalifikacione borbe biti organizovane u hali Osnovne škole „Sečenji Ištvan“.

Polufinalnim i finalnim mečevima u deset kategorija prisustvovaće u subotu i nedelju ambasador Kube u Srbiji Mercedes Martines Valdes, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i sekretar za sport i omladinu Vojvodine Modest Dulić. Ulaz na sve mečeve je besplatan, a promocijom kampanje „Stop nasilju na ulicama“ organizator turnira, Bokserski savez Vojvodine (BSV), želi da vratii boksu, jednoj od najstarijih olimpijskih disciplina, „imidž plemenite veštine i simbola fer- pleja“. Predsednik BSV Darko Antelj poručio je da će 28. turnir „nadmašiti sve prethodne“.

Povezana vest:  Dejvid Hej: Kličko je prevarant

-Vojvođanska ‘Zlatna rukavica’ nije od plemenite kovine, ali svakom osvajaču kao da jeste. Moramo reafirmisati plemenitu veštinu, to je u interesu vojvođanskog i srpskog boksa – poručio je Antelj. Uz medalje najuspešnijima po kategorijama, pobednik turnira dobiće pehar u trajno vlasništvo, a trofeji će još pripasti i najboljem tehničaru, najboljem stranom učesniku, najborbenijem paru i najboljem sudiji.

Povezana vest:  Pudar na završnim pripremama pred meč sa Čagajevim

Prema očekivanju organizatora posebno interesovanje izazvaće nastupi dvojice najperspektivnijih mladih boraca Srbije, Subotičana Denisa Memetovića i Vanje Bačića, kojima ovaj turnir predstavlja važnu etapu u pripremama za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

-Boks me je naučio da u životu kao i u ringu opstaju fizički i psihički najspremniji. Zlato u Subotici merkam, a sanjam o Igrama u Londonu – naveo je 15.godišnji Memetović.

Povezana vest:  Marko Nikolić odbranio titulu WBC šampiona Mediterana

Godina dana strariji Bačić dodao je da je i za njega London „poseban, najveći izazov“, ali da je svestan i značaja turnira u Subotici.

-Ovo je prvi korak i moram ‘dobro skočiti’. To hoću, mogu, moram i obećevam – poručio je talentovani bokser.

Memetovićev i Bačićev trener Tomislav Antelj obećao je da će ove godine „rukavica ostati u Subotici“.

-Potpisujem unapred dva ‘zlata’ za moje boksere – optimista je Antelj.