nenad_borovcanin_O2_arenaBorovčanin: Važna pobeda, idemo dalje!

 

O2 Arena u Hamburgu bila je prepuna ljubitelja boksa ali i sportskog spektakla uopšte, a povod je bio meč za titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji između Vitalija Klička i Šenona Brigsa, gde je Ukrajinac slavio na poene u 12 rundi. Kličko je zadao veliki broj udaraca Brigsu, koji je ostao na nogama, ali je posle meča odvezen kolima hitne pomoci u bolnicu jer mu je pozlilo.

Povezana vest:  Kličko nokautirao Puleva i odbranio titulu

U uvodnom programu Nenad Borovčanin pobedio je nokautom Austrijanca Patrika Bergera i tako zabeležio 27-u pobedu u svojoj karijeri bez poraza (19 nokautom) i samim tim nove bodove na svetskoj rang listi u kruzer kategoriji na kojoj trenutno zauzima 15. poziciju. Publika je ovacijama ispratila boksere, ali I sve scenske efekte u kojim je  mogla da uživa tokom spektakla.

Povezana vest:  Hej izaziva braću Kličko

-Pripremao sam se dugo vremena za ovaj meč, prvo u Kelnu, potom na Tirolu zajedno sa Kličkom, gde nas je trenirao naš zajednički trener Fric Zdunek i posle toliko napornih treninga i sparinga, nisam ni jednog momenta sumnjao u svoju pobedu. Nisam je očekivao tako brzo, ali sam se u ringu osećao mnogo jače, brže i snažnije nego u dosadašnjim mečevima, što potvrđuje da je izbor Zduneka za trenera bio pun pogodak. Posle meča nastavljam sa kondicionim treninzima, jer želim da sve svoje nedostatke otklonim pred meč karijere za titulu evropskog šampiona koji me očekuje u Banja Luci početkom naredne godine. Nadam se još boljoj poziciji na svetskoj rang listi, jer je moj konačni cilj borba za svetsku titulu u kruzer kategoriji! – rekao je Nenad Borovčanin posle meča.

Povezana vest:  POSLE OTKAZIVANJA MEČA HRVATSKA – SRBIJA, Hrvatski čelnici vrište, BSS odgovara!