Četvoro srpskih boksera na Božićnom turniru u Rusiji

 

tomislav_anteljBokserski turnir u Vorogni (Rusija) za školarce i juniore (1994/95 i 1996/97) okupio je 190 budućih šampiona a bore se za Zlatnu rukavicu na Božićnom turniru. Srbiju na ovom turniru predstavljaju četvorica boksera i Tomislav Antelj. Na takmičenju učestvuju Sebastijan Šaćiri, Sabo Florijan, Vanja Bačić i Sulejmani Daut.

Sebastijan Šaćiri (do 34 kg)prvo kolo bio je slobodan u drugom kolu pobedio je Vladislava Maskova, a u trecem kolu pobedio je u meču bez borbe zbog zabrane lekara. Danas u  finalu Šaćiri boksuje sa Martinov Ivan.

Povezana vest:  MEČ ZA WBA TITULU, Hej: Ako izgubim, sakrivaću se godinu dana

Drugi srpski bokser Sabo Florijan (do 41,5 kg) prvo kolo pobedio Aleksandra Natarova, u drugom kolu pobedio je Igora Barkovskog, a u trecem je pobedio Vladislava Kostenka, danas boksuje finale sa Bogdanom Kraevim.

Vanja Bačić (do 48 kg) u prvom kolu bio je slobodan u drugom kolu pobedio je Ivana Glazneva, pobedio je još Pavela Cernikova a danas u finalu sastaje se sa Aleksejom Belovim.

Povezana vest:  Borovčanin savladao Semerdžijeva i postao evropski šampion u WBO cruiserweight kategoriji

Sulejmani Daut (do 57 kg) prvo kolo pobedio Al Babkina, drugo kolo pobedio je Ivana Baranikova a danas u finalu se sastaje sa Aleksejom Maljcevim.

Trener i vođa puta je Tomislav Antelj, šef stručnog štaba subotičkog Spartaka.

-Svi takmičari su pobedili na poene. Turnir je dobro organizovan. Svi su jako dobro boksovali a posebno Vanja Bačić koji je u konkurenciji za najboljeg boksera ako pobedi danas – rekao je Antelj.