Pripreme na Zlatiboru

Nenad Borovcanin se aklimatizuje za predstojeći Zlatibor Boksing Najt

 

nesa_zlatiborOperativni tim Balkan Boks Promoušn zajedno sa opštinom Čajetina i Turističkom Organizacijom Zlatibora vredno obavlja pripremne radnje za predstojeći bokserski spektakl ZLATIBOR BOKSING NAJT. Sportsko turistički kompleks VAI TAI na Zlatiboru stavio je organizatorima na raspolaganje sve svoje kapacitete, savremenu halu sa 1000 sedećih mesta, dodatne teleskopske tribine, VIP i novinarske lože, posebne pozicije za TV kamere koje će snimati spektakl i emitovati na Televizijama SPORTKLUB, RTRS i PINK SAT, tako da ne treba sumnjati da će Srbija dobiti još jedan spektakl na svetskom nivou.

Povezana vest:  Rusija, Katar i Vanuatu kandidati za domaćina SP 2015.

Dok organizatori rade svoj posao, Nenad Borovčanin vredno trenira na Zlatiboru,gde će ostati do meča,kako bi se što bolje pripremio i aklimatizovao. Njegov protivnik Nemac Mario Šmit dolazi sedam dana pred meč iz istih razloga, što će dodatno podgrejati strasti pred borbu.

-Zlatibor ima izvanrednu klimu za pripreme sportista, pa sam zato došao ovde 15 dana pred meč kako bih iskoristio planinu i za ostale mečeve u 2010. godini. Smešten sam u ekskluzivnoj vili DARIK, imam pojačanu ishranu, futinzi su po Zlatiborskim vrhovima, večernji trening u VAI TAI hali, bazen i sauna u slobodno vreme tako da su uslovi kakvi se samo mogu poželeti. Nemaca ne potcenjujem , znam da je trenirao sa Timom Hofmanom i njegovi trenerom Uve Susterom, ali ne sumnjam u sebe i pobedu, iako ću i ovaj meč boksovati u superteškoj kategoriji. Posle mečeva na Mećavniku i u Bernu nisam prekidao treninge, pa mi je forma u uzlaznoj putanji, a nadmorska visina Zlatibora će me dodatno osvežiti. Bice mi ovo 23-i meč, nadam se i 23. pobeda, što će biti još jedna stepenica ka vrhu Evrope i sveta kao konačnom cilju. Slobodno vreme ću iskoristiti da posetim svog prijatelja Kusturicu koji ovih dana pravi filmski festival KUSTENDORF,gde će glavni gost biti Džoni Dep – rekao je Nenad Borovcanin

Povezana vest:  Huk: Spreman sam da "uništim" Afolabija

Nenad Borovčanin je trenutno 25. na svetskoj i 16. na evropskoj rang listi, a nekoliko pobeda mogu ga svrstati u sam vrh svetskog boksa, što bi bio izuzetan uspeh srpskog boksa. Za meč na Zlatiboru vlada veliko interesovanje, dolazak najavljuju mnoge eminentne ličnosti iz sveta sporta, privrede, politike i kulture, što je postalo uobičajno za mečeve na kojima boksuje Borovčanin.