Audley HarrisonHarison ostaje bez zarade zbog kukavičke borbe

 

Kontrolna komisija Britanskog bokserskog saveza raspravljaće o mogućnosti da Odliju Harisonu oduzme deo novca zarađenog za borbu protiv Dejvida Heja.

Podsećamo, radi se o meču održanom 13. novembra u mančesterskoj MEN Areni. Hej je odbranio svoj svetski teškaški naslov u WBA verziji, nokautiravši Harisona u trećoj rundi. Vrlo brzo su se u ostrvskim tabloidima pojavile priče da je meč između dvojice Britanaca bio namešten, a The Sun je čak angažovao i čitača s usana koji je tvrdio da je Heje pre ključnih udaraca rekao suparniku, “sada padni“.

Povezana vest:  Fjuri: Hej je prevarant, neću da boksujem sa njim

Britanski bokserski savez nije hteo da se bavi takvim naklapanjima, ali je pokrenuo istragu protiv Harisona zbog kukavičke borbe, odnosno izostanka bilo kakve inicijative i napada. Kao epilog bi se moglo dogoditi da 39-godišnji bokser ostane bez dela od nagrade koja je iznosila oko milion funti.

-Komisija ima moć da oduzme novac ako utvrdi da se neko nije borio najbolje što je mogao. To se događa retko, ali je moguće – rekao je glavni sekretar Britanskog bokserskog saveza Robert Smit.

Povezana vest:  SAD dobile šampiona, Vajlder osvojio titulu