kzn_hotel_daliZLATIBOR BOXING NIGHT

Piperski spreman za profi vode

 

U press centaru Hotela Bali  ( Ugrinovački put 72, Altina – Zemun) danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen bokserski kamp BALI – BALKAN BOXING i  najavljen bokserski spektakl – ZLATIBOR BOXING NIGHT koji će biti održan 14. januara 2011. sa početkom u 19 časova, sportska hala „WAI’TAI“ – Zlatibor.

BALI – BALKAN BOKSING ime je prvog bokserskog kampa koji obuhvata i amaterski i profesionalni boks. Ovaj bokserski kamp nalazi se u Zemunu u okviru hotela Bali, a osnovali su ga Martin Rovčanin, predsednik BK BALI i vlasnik istoimenog hotela i Miroslav Borovčanin direktor Balkan Boksing-a.

– Cilj nam je da postanemo najkompletniji bokserski centar na Balkanu, gde će se stvarati novi šampioni, ali i gde će trenirati najbolji profesionalni bokseri sa prostora Balkana. BALI BALKAN BOXING kamp je nova baza u kojoj će se pripremati i u nove šampionske podvige ići i 15. bokser sveta Nenad Borovčanin. Pored Nenada, članovi BALI BALKAN BOXING kampa su i jedni od najtelantovanijih boksera sa prostora ex Jugoslavije Milan Piperski (Srbija), Adnan Buharalija (BIH) i 17- godišnji Veselin Kocoski (Makedonija). Upravo ova tri boksera biće akteri borbi ZLATIBOR BOXING NIGHT. U sezoni 2011. organizovaćemo ukupno šest boks manifestacija – objašnjava direktor Balkan Boxinga Miroslav Borovčanin.

Povezana vest:  Mećavnik Boxing Night

Balkanski šampion u teškoj kategoriji Nenad Borovčanin promoter je ZLATIBOR BOXING NIGHT-a.

-Sport ima snagu da menja svet i da ujedinjuje druge, kao ništa drugo, rekao je Nelson Mendela, što je slogan koji apsolutno odgovara i našem projektu “Balkan Bali Boksinga”. Pored Milana, Adnana i Veselina planiramo da u rad uključimo i boksere iz Hrvatske i Slovenije, i da svima njima pružimo vrhunske uslove u hotelu “Bali” za pripreme za predstojeće izazove. Ujedno, stvaramo i školu boksa, odakle ćemo brusiti asove za profi ring, a najboljim polaznicima ćemo organizovati i prve amaterske mečeve. Cilj nam je da stvorimo boksere koji će moći na Evropskim prvenstvima i Olimpijskim igrama stignu ne samo do odličja, već i do šampionskog trona. Poraz nije opcija, niti nerešen rezultat, kako za mene, tako i za ove momke. Verujemo u njih, to su sjajni takmičari, ali i izvanredne ličnosti i na njima je da se pokažu u ringu – rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Piperski novi član Balkan Boksinga!

Meč večeri na Zlatiboru biće duel Milana Piperskog, i još jednog boksera iz zapadne ili jugoistočne Evrope. Trenutno se pregovara sa brojnim menadžerima i ime rivala će biti poznato već naredne nedelje.

milan_piperski_mala_kzn-Drago mi je što sam deo ove priče. Trudiću se da se pokažem u dobrom svetlu i da opravdam poverenje Balkan Bali Boksinga. Ako nastavimo sa pripremama kao u proteklom periodu, verujem da možemo daleko da doguramo. Moje ambicije su velike, i boriću se da u naredne dve godine napravim što bolje rezultate i tako uđem među prvih 15 na svetu. To bi mi otvorilo vrata meču za jednu od titula. Teže je biti profesionalac, nego amater. Svaka promena je teška sama po sebi, ali ja sa tim nemam problema. Uspeo sam da se adaptiram i mislim da ću se sjajno snaći u profi ringu, baš kao što sam to radio u amaterskom – objašnjava Piperski.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS U KRUZER KATEGORIJI, Huk odbranio titulu

Za nove pobede raspoložen je i iskusni Adnan Buharalija:

-Imao sam 33 meča u karijeri, tokom kojih su me pratili brojni usponi i padovi. Ali, sada sam konaćno dobio priliku da budem deo jedne ozbiljne priče, koja me je oduševila kako organizacijom, tako i ambicijama. Uvek u duelima idem na sve ili ništa, tako će biti i u budućnosti, a verujem da su zato moji mečevi i zanimljivi.

Jedan od najvećih talenata današnjice na Balkanu 17- godišnji Veselin Kocovski iz Makedonije sa velikim ambicijama gleda u budućnost i srećan je što je deo tima BALI BALKAN BOXINGA.

-Velika je privilegija što sam ovde. Jedan sam od najmlađih profi boksera u Evropi, a očekujem pobedu u svom debiju u ringu – kratak i jasan bio je Kocovski.

PHOTO: ataimages.rs