jovanovic_i_drenovakPRVA BOKSERSKA LIGA SRBIJE

Pobeda Spartaka, Radnički i Loznica nerešeno

 

U Beogradu i Subotici okupila se bokserska elita. Na program je bilo drugo kolo Prve bokserske lige Srbije. Podsećanja radi u Ligi boksuje pet klubova – Radnički iz Beograda i Kragujevca, Crvena zvezda, Loznica i Spartak.

sacipovicKoncentracija najboljih boksera Srbije u pet klubova donela je (ne)očekivani kvalitet. Tako je bilo i u nedelju na Crvenom krstu gde su rukavice ukrstili bokseri Radničkog i Loznice a u Subotici su boksovali takmičari Spartaka i kragujevačkog Radničkog.

Na Krstu je bio praznik boksa! Derbi drugog kola između Ljutih rivala ekipa Radničkog i uvek neugodnih boksera Loznice. U prepunoj hali, oko 600 gladalaca, viđeno je odlično pesničenje ali su sudije dosta grešile.

U prvoj borbi Nikola Magovac je dobio “na mišiće” Dimitrijevića dok je Saćipović, pojačanje Radničkog iz Prokuplja, u lakoj kategoriji izgubio mimo očekivanja. Naime, posle prve runde u lakoj kategoriji bilo je 0:0 a na kraju treće runde 8:0 za Ajvazija. Jeste Ajvazi delovao spremnije ali je Saćipović bio tehnički bolji, maker u dve runde. Tako da ostaje da se vidi kako su to sudije delile pravdu u toj borbi.

Povezana vest:  BSS NA RAZGOVORIMA SA ČELNICIMA AIBA, Poverenje Ignjatoviću i rukovodstvu BSS!

Saša Janjić bio je ubedljiv u borbi protiv Raševića dok je u velter kategoriji (do 69 kg) Nersad Malićević zasluženo izgubio od Vlaića. Naravno, Malićević je u prvoj rundi bio odličan ali nije imao danfa za naredne dve runde.

milisav_vuk_simic_kekovicU srednjoj kategoriji Nikola Jovanović sastao se sa Aleksandrom Drenovakom. Iako su obojica reprezentativci Srbije Drenovaku nije “godila” srednja kategorija. Ipak, neko je morao da pobedi u tom meču a ruka je dignuta Jovanoviću.

Publika, kao da je zaboravila kako se navija, dok su to pokazali navijači Loznice ali su I u par navrata prozivali sudije. Tako nešto su radili I treneri obe ekipe ali sve u žaru borbe.

U poslednjoj borbi dana, koja je odlučivala da li će Krstaši pobediti ili će biti nerešeno Milivoje Bašić, prvi strateg Radničkog prekinuo je borbu između Andrije Kekovića i Milisava Vuka Simića. Naime, između druge i treće runde popularni Baka skinuo je rukavice Kekoviću jer je smatrao da je njegov takmičar pokraden od strane sudija koji su mnogo više bodova upisali gostujućem bokseru nego Kekoviću.

Povezana vest:  Bivša menadžerska kuća braće Kličko pred bankrotom

 

Radnički (B) – Loznica 8:8

Hala SD Radnički na Crvenom krstu. Gledalaca: oko 600. Sudije: Gligić (Futog), Đuričić (Valjevo), Sarić (Kragujevac), Damjanovski (Čačak). Merilacvremena: Drakulić (Beograd). Delegat: Ratko Vidović (Kragujevac). Dežurni lekar: dr Aleksandar Mitrović.

Rezultati borbi – pero(do 56 kg): Magovac – Dimitrijević 2:0 (7:6), laka (do 60 kg): Saćipović – Ajvazi 0:2 (0:8), poluvelter(do 64 kg): Saša Janjić – I. Rašević 2:0 (predaja u 1. rundi), velter (do 69 kg): Malićević – Vlajić 0:2 (6:8), srednja (do 75 kg): Jovanović – Drenovak 2:0 (3:1), poluteška (do 81 kg): Jašarević – Terzić 0:2 (3:7), teška (do 91 kg): Paunović – Polić 2:0 (4:4, preglasavanje 12:11), superteška(+ 91 kg): Keković – Simić 0:2 (predaja u 3. rundi).

 

 

Spartak-Šajkaši – Radnički (K) 10:6

Povezana vest:  ZLATIBORSKA REVIJA BOKSA, Ring spreman na srpskom planinskom biseru

Mala sala Hale sportova. Gledalaca: oko 500. Sudije: Dobrivoje Radanović (Beograd), Momčilo Jakovljević (Petrovac na Mlavi), Milan Radosavljević (Kragujevac), Zoran Draganov (Pančevo). Merilac vremena: Igor Škundrić (Vrbas).

Rezultati – pero (do 56 kg): Bislini – Hajnal 0:2 (4:19), laka (do 60kg): Kukić – Veljković 2:0 (prekid u drugoj rundi), poluvelter (do 64kg): Stipić – Marjanović 0:2 (prekid u trećoj rundi), velter (do 69kg): Tešin – Krnić 2:0 (diskvalifikacija u 3. rundi), srednja (do 75kg): Bakula – Jančić 2:0 (KO u drugoj rundi), polu teška (do 81 kg): Uverić – Rančić 0:2 (7:8), teška (do 91 kg): M. Srdić – Mitrović 2:0 (bez borbe), super teška (+91 kg): Mauković (Spartak) 2:0 (bez borbe).

 

U trećem kolu (29. i 30. januar) boksuju:

Subotica: Spartak – Radnički (Beograd)

Beograd: Crvena zvezda – Radnički (Kragujevac)

Slobodna ekipa Loznice

Tabela:

Radnički (Beograd) (2,1,1,0 20:12) 3

Spartak (Subotica) (1,1,0,0 10:6) 2

“Loznica” (2,0,2,0 16:16) 2

Crvena zvezda (Beograd) (1,0,1,0 8:8) 1

Radnički (Kragujevac) (2,0,0,2 10:22) 0

PHOTO: ataimages.rs

aleksandar_drenovak_i_jovanovic