zoran_manojlovic_selektor_boks

REAKCIJE BK CRVENA ZVEZDA

Čelnici BK Crvena zvezda odgovorili Radničkom

 

Posle odlaganja dugo najavljivanog i očekivanog meča između Crvene zvezde i Radničkog koji je trebalo da se održi u hali Pinki u subotu. Naime, ekipa Radničkog, tačnije UO BK Radnički istupili su iz lige a njihovo saopštenje smo već objavili. Zato, u celosti, objavljujemo pismo predsednika bokserskog kluba Crvena zvezda Zorana Manojlovića.

Poštovani sportski prijatelji.

Javljam se povodom teksta “Posumnjali u bezbednost” objavljenog u Sportskom žurnalu, gde su u celosti objavljene odluke UO BK “Radnički”a povodom ne održavanja redovnog, petog kola prve bokserske lige Srbije.

Kao predsednik BK “Crvena zvezda” i čovek koga je UO BK “Radničkog” optužio za glavnog krivca odlaganja pomenutog meča molim vas da u celosti objavite moj demant i odgovor na sve te neosnovane optužbe, sumnje, uvrede i napade:

1. Kao predsednik UO BK “Crvena zvezda”, i kao selektor svih selekcija BS Srbije, nikada niti u bilo čemu nisam zloupotrebio svoju funkciju kako bih u svoju ekipu doveo takmičare koji nisu bili slobodni na “trzištu” i dostupni svim klubovima učesnicima ligaškog takmičenja. Sa svojim stručnim štabom napravili smo analizu želja i mogućnosti i posle toga se uključili u kompletiranje naše ekipe. Pozivam javno predstavnike Radničkog da kažu ime i prezime takmičara na koga sam ja, ili bilo ko iz mog kluba vršio pritisak bilo koje vrste. Uostalom svi takmičari koji su angažovani za BK “Crvena zvezda” su iz klubova sa kojima mi negujemo prijateljske i sportske odnose.

Povezana vest:  Veljko Ražnatović pojačao bokserski klub Crvena zvezda

2. Odgovorno tvrdim, a to se na osnovu snimaka sa vež održanih mečeva u prvoj ligi Srbije moze i utvrditi da ni jednom nisam bio u uglu i sekundirao svojim bokserima već su to radili isključivo treneri u koje ja imam bezgranično poverenje. Odlukom  UO BK “Crvena zvezda” od 15. 12. 2010 god. i trener reprezentacije Miodrag Milić je imenovan i postavljen na mesto trenera našega kluba, a o tome je i vaš list pre početka šampionata i pisao.

3. Optužiti mene da sam vršio bilo kakav pritisak na bilo kog takmičara je licemerna, drska i za mene krajnje uvredljiva laž. Naime o čemu se radi. Četvorica takmicara BK “Radnički” (Saša Janjić, Nevzet Malićević, Zoran Jašarevic i Zoran Paunović) su zbog neisplaćenih stipendija i premija odbili da i dalje boksuju za Radnički, i na taj način doveli u pitanje samo održavanje meča. S obzirom da je BK “Radnički” za potrebe održavanja ligaškog takmičenja od gradske uprave za sport grada Beograda dobio 2.500 000 dinara. oni su na ovaj način pribegli lukavom potezu da za svoj javašluk i nenamenski potrošen novac optuže nekog drugog, a taj neko drugi sam očigledno trebao da budem ja.

Povezana vest:  Mejveder završava karijeru 12. septembra

4. Još veća i još uvredljivija laž je ta da ja na bilo koji način vršim pritisak na sudije. Sudijska organizacija je samostalna i potpuno autonomna u određivanju sudijskih ekipa za sve prvoligaške susrete. U prva četiri kola nije bilo nijedne veće zamerke, na suđenje, izuzev na meču Radnički-Loznica, gde je upravo predstavnik Radničkog (trener Milivoje Bašić) ušao u ring i pokušao da se fizički obračuna sa sudijom koji je sudio tu borbu, pri tom ga na najprostačkiji način vređao.

5.Kada sam dobio informaciju da Radnički namerava da istupi iz ligaškog takmičenja i na taj način ugrozi dalje postojanje lige, tačno je da sam nazvao generalnog sekretara Radničkog Miladina Vasojevića i skrenuo mu pažnju da on ima obavezu da završi takmičenje jer je za to od gradske uprave za sport dobio ne mala, ranije već pomenuta sredstva. Tačno je da sam mu ”pretio” ali ne fizički, već time da ću pokrenuti njegovu krivičnu odgovornost zbog nenamenskog trošenja novca budžetskog prekršaja,, zloupotrebe pečata BSS i niz falsifikata kojim je obmanjivao sportsku javnost ali i sportske institucije uključujući i Ministarstvo sporta republike Srbije.

Povezana vest:  MEČ ZA 4 POJASA, Nenad Stanković izazvao Nenada Borovčanina

Napominjem da sa svim ostalim klubovima u ligi imamo krajnje dobre i prijateljske odnose, a posebno sa našim najvecim konkurentom za titulu Loznicom iz Loznice, klubom koji nas je u prvom kolu i ako smo im oduzeli bod prijateljski i gotovo bratski dočekao i ispratio. Njih, ali i sve ostale do kraja šampionata dočekaćemo na isti takav način. Način kakav i dolikuje jednom kolektivu koji nosi ime Crvene Zvezde.

Na kraju reći ću još samo ovo; Pre tri godine, na zadnjem održanom ligaškom takmičenju BK”Crvena Zvezda” dobio je pehar za fer plej, i za najperspektivniju ekipu ligaškog takmičenja, jer smo istu započeli i završili sa tada golobradim juniorskim timom. Možda bi i to bio dobar primer mojim dragim prijateljima iz Radničkog, jer njihove ambicije i želje su očigledno ovog trenutka mnogo veće od njihovih realnih mogucnosti.

S poštovanjem; Zoran Manojlovic, predsednik UO BK”Crvena Zvezda”