tadija_kacar

Bokserske legende u Smederevu

U poseti Smederevu danas su bile legende srpskog i jugoslovenskog boksa, osvajači medalja na najznačajnijim svetskim i evropskim takmičenjima, predvođeni direktorom Bokserskog saveza Srbije (BSS) Tadijom Kačarom.

-Ovo je akcija nosilaca nacionalnih priznanja, osvajača brojnih medalja, zabrinutih za budućnost nekada najtrofejnijeg sporta kod nas – izjavio je Kačar i podsetio da je u bivšoj Jugoslaviji boks posle rvanja bio najuspešniji sport sa jedanaest osvojenih olimpijskih medalja.

Povezana vest:  Golovkin i Gonsales nokautirali rivale u Njujorku

-Upravo zbog toga rešili smo da obiđemo sve gradove koji su nekada bili bokserski centri sa potrebnom infrastrukturom, ljudima i publikom – naglasio je Kačar.

-Ideja je da bokserski sport dobije podršku koju je nekada imao, da se vrate rezultati na nekadašnji nivo. Mislim, naravno, i na Smederevo, koje je imalo državne i evropske prvake, osvajače raznih turnira – rekao je Kačar i izrazio nadu da će se ta ideja ubrzo ostvariti i da će grad na Dunavu vratiti slavu i ponoviti ove rezultate.

Povezana vest:  Fjuri: Nisam homofobičan

Jedini bokser u bivšoj Jugoslaviji koji je osvojio zlatne i srebrne medalje na svim takmičenjima koja su se u to vreme održavala u svetu, zahvalio je na podršci i razumevanju na koje je naišao u Smederevu i srdačnom prijemu kod gradonačelnika Predraga Umičevića i resorno zaduženog za sport u Gradskom veću, Nenada Maksića.

Pored Kačara, u delegaciji legendarnih boksera bili su i domaći predstavnici ove plemenite veštine, Ljubiša Simić i Zoran Spasić.

Povezana vest:  Kličko brani titulu protiv Dženinsa u Njujorku 25. aprila