Srpski bokserski Oskar čeka na novog šampiona! Za čuveni pehar “Memorijala Branko Pešić – Beogradski pobednik”, turnira dugog šest punih decenija od 12. do 17. marta 2024. pod svodovima hale “Aleksandar Nikolić” boriće se preko 140 bokserki i boksera iz 18 zemalja sveta. Za učešće u 61. izdanju ovog drugog po starosti turnira u Evropi muška boks selekcija Srbije pripremala se u ruskom mestu Serpuhov u najsavremenijim uslovima koje boks današnjica ima što im je omogućila Ruska boks federacija.

“Već dugi niz godina redovni smo gosti naše braće iz Rusije. Pored savršenih uslova za rad i pripreme, imamo i sjajne sparinge, kao i priliku da uvek naučimo nešto novo od njihovih trenera koji su jedni od najboljih na planeti i imaju tu svoju prepoznatljivu školu boksa” – počinje priču kapiten muške boks selekcije Srbije Vladan Babić.

Povezana vest:  MEČ ZA IBF, IBO I WBO, Derek Kisora: Pobediću Klička

Za učešće na “Beogradskom pobedniku 2024”, najvažnijem takmičenju pre samog šampionata Evrope koji je na programu u aprilu, takođe u nekadašnjoj hali “Pionir”, srpski tim je odradio dve nedelje vrhunskih priprema i puni samopouzdanja dočekuju mečeve.

“Beogradski pobednik”, turnir koji je svima nama poseban, koji ima tradiciju, koji su osvajali veliki šampioni našeg, evropskog i svetskog boksa, ove godine za sve nas imaće posebnu težinu. Biće izborni za sastav srpskog tima u predstojeće Evropsko prvenstvo za seniore koje nam sledi od 15. do 29. aprila u Beogradu. Svesni smo da moramo biti u našem najboljem izdanju, moramo pružiti fantastične partije i time zaslužiti mesto na Prvenstvu Starog kontinenta. Veoma sam zadovoljan pripremama u Serpuhovu koje ulaze u završnu fazu, uskoro nam sledi let za Beograd i mečevi u kojima želimo da izdominiramo” – istakao je Babić.

Povezana vest:  Štefanek: Pokušaću do finala na OI sledeće godine

Na pripremama u Serpuhovu učestvovali su: Stefan Camović 60kg, Almir Memić 75kg, Vladan Babić +92kg, Vahid Abasov 67kg, Artjom Agejev 80kg, Jovan Nikolić 71kg. Na pripremama sa reprezentativcima boravili su i radili selektor Milan Piperski i treneri Horhe Luis Frometa i Aleksej Galejev.

„Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik“ održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda i podržan od strane generalnog sponzora MTS-a, a svi ljubitelji boksa finalne borbe će moći pratiti u direktnom prenosu na TV Arena Fight.

Povezana vest:  Meksikanac Kasares odbranio titulu



“Bokserskom savezu Srbije veliko hvala za sve što je učinio za nas. Dobili smo najbolje uslove za rad i uasvršavanje, priliku koju imaju odabrani i daćemo sve od sebe da opravdamo to poverenje” – zaključio je kapiten Babić.

Foto: BSS