Campilla vs Šumenov u Las Vegasu za WBO, Sylvester i Lyell u Nemačkoj za IBF

 

sebastian_sylvesterU Las Vegasu je danas centralni događaj dvoboj Gabriela Campilla (Španija, 19-2-0) protiv Beibuta Šumenova (Kazahstan, 8-1-0) za pojas u poluteškoj kategoriji u WBO verziji. Ovo je revanš meč, a prva borba dvojice poluteškaša održana je avgustu prošle godine, kad je Campillo u Astani slavio odlukom sudija. Zanimljivost ovog meča je neverovatan uspon Kazahstanca  na rang listama. Već je u četvrtom profi meču postao privremeni PABA i WBC Azijski prvak, zatim je u petom meču tome dodao i upražnjeni pojas u WBO verziji za Azijsko-pacifički pojas, da bi u osmom meču dodao i pojas svetskog prvaka u manje “spektakularnoj” IBA federaciji. U devetom profi meču već je boksao za pojas u WBA verziji.

Povezana vest:  Tajsonovo carstvo marihuane od milion dolara

Od uvodnih borbi na program su meč u polusrednjoj između bivšeg amaterskog svetskog prvaka Erislandyja Lare (Kuba, 9-0-0) i veterana Gradyja „Bad Boya“ Brewera (SAD, 26-11-0). U super-perolakoj kategoriji za WBC – USNBC pojas sastaju se David Rodela (SAD, 14-1-2) i Eloy Perez (SAD, 15-0-0). U super – srednjoj kategoriji u istoj verziji (WBC USNBC) u Las Vegasu sastaju se Jess Brinkley (SAD, 34-5-0) i Curtis Stevens (SAD, 21-2-0).

Povezana vest:  MEČ ZA PRVAKA SVETA U WBC, Andre Vard se povukao, Sjekloća boksuje za WBC pojas

U nemačkom gradu Neubrandenburg u subotu, u organizaciji Sauerlandovog kampa, u na program je meč za IBF pojas svetskog prvaka u srednjoj kategoriji a sastaju se:

Sebastian Sylvester (Nemačka, 32-3-0) i Billy Lyell (SAD, 21-7-0). U drugom meču večeri boksovaće se za WBO Interkontinentalni pojas u poluteškoj diviziji između Kara Murata (Nemačka, 20-0-0) i Seana Corbina (Gua, 13-1-0).

U uvodnim mečevima vrijedi izdvojiti još tri teškaška meča:

Među kojima je u Kubrata Puleva iz Bugarske kome će ovo biti peti meč u profi karijeri. Pre toga Pulev je imao odličan amaterski rezultat i više puta je boksovao u Srbiji na međunarodnim takmičenjima. Sada ga čeka najveći izazov dosadašnje profi karijere a rukavice će ukrstiti sa Matt – om Skelton (VelikaBritanija, 22-4-0).

Povezana vest:  MEČ ZA INTERIM WBO PRVAKA EVROPE, Borovčanin u rodnom gradu brani pojas

U Meksiku će se u subotu boksovati za WBO i WBA pojaseve. U glavnom gradu Meksika – Meksiko sitiju, na program je meč za upražnjeni pojas u WBO verziji svetskog prvaka u super-muvi – Jorge „Travieso“ Arce (Meksiko, 52-6-1) – Angky „Time Bomb“ Angkota (Inz, 23-4-0).

U Puebli se sastaju Roman „El Chocolatito“ Gonzales (Nikaragva, 24-0-0) i Ivan „Pollito“ Meneses (Meksiko, 14-5-1) u borbi za WBA pojas svetskog prvaka u minimumu.