nenad_borovcanin_O2_arena

PRIPREME BOROVČANINA U HAMBURGU!

 

Nenad Borovčanin, trenutno 16. na svetskoj rang listi u WBC kategoriji  nastavak priprema, nakon Tirola i Drvengrada, za meč u kome će se boriti za titulu šampiona Evrope u profesionalnom boksu odrađuje u Hamburgu sa trenerom Fricom Zdunekom i braćom Kličko.

Meč u kome će se Borovčanin boriti za najveću titulu u dosadašnjoj karijeri biće održan polovinom maja ili početkom juna 2011. godine u Banja Luci, uskoro će biti poznati datum i protivnik Borovčaninu, a za sada je najkonkretniji izazov Bugarina Semerdžijeva koji preti. Organizator ovog meča najavljuje bokserski spektakl koji do sada nije viđen na ovim prostorima, uz direktan TV prenos nekoliko TV stanica iz regiona.
-Došao sam u Hamburg kako bih sa trenerom Zdunekom odradio dve nedelje treninga koji se odnose na specifičnu boksersku kondiciju, a posle toga se vraćam u Beograd, gde nastavljam treninge sa zadatkom koje mi odredi trener. Sala braće Kličko je izvanredna, kao i njihovo gostoprimstvo, što mi izuzetno znači, kao i celokupna njihova podrška. Vikend sam iskoristio da na poziv promotera Kalea Saurlenda i njegovog oca Vilfreda, budem gost na meču u kome je Mark Huk odbranio titulu protiv Rana Nakasa, a već sutradan Vitalij je pravio privatnu zabavu povodom rodjendana sina. Međutim, na treninzima nema zabave, jer je Zdunek izuzetno strog u sali i ne prašta ni kašnjenja ni zabušavanja, a to tako i treba, jer sigurno ni moj protivnik mi u ringu neće ništa praštati. Meč za titulu šampiona Evrope biće moj meč karijere, ali i šansa da uđem među najboljih deset na svetu i otvorim vrata za meč za svetsku titulu  -rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Nikola Sjekloća u Nemačkoj brani WBC pojas

Nenad će poslednjih mesec dana pred meč u Banja Luci provesti u Beogradu gde će trenirati u kampu Bali-Balkanboxing.