borovcanin_kzn_banja_luka

BOROVČANIN U BANJA LUCI NAJAVIO SPEKTAKL

 

Nenad Borovčanin trenutno 17. na svetskoj rang listi u WBC kategoriji Nenad Borovčanin, održao je danas konferenciju za medije u Banja Luci – Hotel Bosna (internacionalni press centar) i najavio meč u kome će se boriti za titulu šampiona Evrope u WBO CRUISER WEIGHT verziji.

Meč u kome će se Borovčanin boriti za najveću titulu u dosadašnjoj karijeri biće održan 11. juna 2011. godine u Banja Luci u kome će naš as boksovati protiv Bugarina Kokoa Semerdjieva. Organizator ovog meča najavljuje bokserski spektakl koji do sada nije viđen na ovim prostorima, uz direktan TV prenos nekoliko TV stanica iz regiona.

Povezana vest:  Održano zvanično merenje boksera za boks spektakl u Obrenovcu – odbrana titule WBC Mediterana

-Pre 32 godine kada sam se ja rodio, Marijan Beneš je u dvorani Borik osvojio titulu šampiona Evrope protiv Zilberta Koena, a meni se pruža ista prilika da na istom mestu osvojim evropsku titulu. Pripremao sam se naporno i do meča me čeka period sparinga sa Mariom Preskarom, Damirom Beljom i Mišom Nikolićem,a pripreme će voditi trener Fric Zdunek, koji će se pridružiti poslednjih deset dana pred meč. Moja baza u finišu priprema biće Drvengrad kod Emira Kusturice gde ću ostati  do 5. juna, a tamo imam idealne uslove za treninge. Poslednja nedelja rezervisana je za taktičke treninge i psihološku pripremu za meč. Semerdžijeva poštujem, ali ću dati sve od sebe da  pobedim i zlatnim slovima se upišem u istoriju srpskog sporta. Gledam svaki dan njegove mečeve,to me dodatno motiviše da treniram i drži budnim na svakom treningu. Hvala Republici Srpskoj i gradu Banja Luci što su uz mene svih ovih godina i što su me podržali u najznačajnijem projektu moje karijere.Nadam se da ću opravdati zvanje “Ambasador sporta Republike Srpske” i osvojiti titulu- rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  MEČ ZA WBA PABA POJAS, Jovo Pudar brani pojas u Nikšiću 22. septembra

Konferenciji u Banja Luci prisustvovao je i Dario Sandić, pomoćnik ministra za sport u Vladi RS i je rekao da je Vlada RS prepoznala kvalitet projekta i da će Vlada maksimalno podržati  Borovčanina u pohodu ka evropskoj kruni.