las_vegas

NIKOLA STEVANOVIĆ PUTUJE U SAD NA DOGOVOR SA DONOM KINGOM

Las Vegas u Beogradu

 

Nikola Stevanović (24 godine, bilans 22-1-1), posle odbrane pojasa u beogradskim Šumicama za Interkontinentalnog šampiona u IBF verziji, u polusrednjoj kategoriji, sada želi titulu prvaka sveta. Zato u ponedeljak u veče Nikola, Ljubiša Ignjatović, njegov trener i promotor i Velizar Đerić predsednik Bokserskog saveza Srbije i Balkanske profi boks federacije putuju u Las Vegas na IBF Konvenciju i na dogovor oko ugovaranja novog meča za Džonija i to ne sa bilo kim već sa velikim Don Kingom.

Povezana vest:  ŠABAC BOKSING NAJT, Oproštaj Ljube Marjanovića, Srbija dočekuje BiH boksere

– Od srede se u Las Vegasu održava godišnja Konvencija na kojoj će biti prisutni svi svetski menadžeri, promotori i šampioni IBF verzije. Predstavićemo Nikolu, koji će dobiti specijalnu plaketu za najbolji meč godine, u kojem je nedavno nokautirao Italijana Kastelučija. Naravno, to će biti prilika i da ugovorimo borbu za svetsku titulu – rekao je Ignjatović, vlasnik profi-kampa ČIP.

-Želimo da Don King bude Nikolin promotor, želimo da organizujemo meč u Srbiji, odnosno da Las Vegas dovedemo u Beograd, jer zna se šta za jednu zemlju znači kada ima prvaka sveta u boksu.

Povezana vest:  ŠABAC BOXING NIGHT, Meč Srbija protiv Bosne u Šapcu odložen za sutra

Velizar Đerić decenijama je uz boksere, a sada će pokušati da autoritetom pomogne srpskom šampionu da se popne i na svetski presto.

– Nikola je veliki šampion i svi moramo da mu pomognemo da postane i najbolji na planeti. Organizaciju njegovog meča sa Kastelučijem pomogli su i Ministarstvo sporta i Gradski sekretarijat za sport, kojima dugujemo zahvalnost, pa verujemo da će srpski boks, u saradnji sa Donom Kingom, posle toliko godina ponovo imati šampiona sveta – uveren je Đerić.

Povezana vest:  De La Hoja organizuje borbe za Mejvedera

– Država je, kao i Grad Beograd, prepoznala sve ovo što Nikola radi i ukoliko gospodin Ignjatović uspe da ugovori meč za prvaka sveta u Srbiji, to će biti zaista fantastična stvar – rekao je Mirko Kantar, šef odseka za razvoj sporta u Ministarstvu sporta.

PHOTO: ataimages.rs