Koko

BOROVČANIN – SEMERDŽIJEV, 11. JUN BANJA LUKA

Semerdžijev završava pripreme u Sofiji!

 

Konstantin Koko Semerdžijev u Sofiji obavlja završnu  fazu tromesečnih priprema za predstojeći meć za prvaka Evrope koji će biti održan u Banja Luci 11. juna 2011. i u kome će boksovati protiv srpskog šampiona Nenada Borovčanina. Semerdžijev je u sklopu svojih priprema boravio tri sedmice na bugarskoj planini Rila, a poslednjih mesec dana trenira u sofijskom kampu Aleksejev Boksing, gde ga trenira Vasko Vasilev, dok mu se na sparingu smenjuju četvorica bugarskih boksera Javor Marinčev, Taras Mehmed, Mitko Stoimenov i Dmitar Paunov. Semerdžijev kaže da je zadovoljan svojim pripremama, ali i da mu Borovčanin ne može izdržati ceo meč na nogama.

Povezana vest:  Denis Memetović pobednik 28. Vojvođanske “Zlatne rukavice“

-Vredno sam trenirao poslednja tri meseca, imao jake sparinge, a poslednjih sedam dana provesću u Banja Luci gde ću se adaptirati na klimu i grad, kako bi psihički što spremniji ušao u ovaj meč. Borovčanina cenim kao najpoznatijeg vašeg boksera, trebali smo da boksujemo 2008. godine za prvaka Balkana, ali je on tada tri dana pred duel otkazao taj meč, verovatno se uplašio. Sada se nadam da neće u poslednjem momentu izmisliti neki razlog za otkazivanje meča i da će kao muškarac izaći u ring. Boksovao sam nekoliko godina u Americi gde se trenira i boksuje mnogo žešće nego u Evropi, tako da mislim da ću Srbina primorati na predaju pre isteka 12. runde. Poslednji meč sam izgubio od Kristofa Vlodarčika na poene u 8 rundi, posle čega je on postao prvak sveta. Sada mi je cilj da osvojim titulu šampiona Evrope u Banja Luci, kako bih ušao među prvih 10 na svetu i došao u priliku da ponovo boksujem sa Vlodarčikom, ali ovaj put za svetski tron. Borovcanin ima bejbi fejs, ali će posle meča izgledati kao pravi bokser, jer će od udaraca koje mu budem zadao izgledati kao Miki Rurke posle bokserske karijere! Moj uzor i prvi bokserski učitelj Plamen Jankov održao je lekciju vašem Marijanu Benešu,a ja ću Borovčaninu! – rekao je Konstantin Semerdžijev.

Povezana vest:  SPEKTAKL U ŠALKE ARENI, Kličko protiv Sosnovskog, Borovčanin protiv Očijeniga

Semerdžijev dolazi sa svojim timom u Banja Luku u nedelju 5. juna, a Banja Luka će moći da ga vidi na delu već na promo treningu koji će se održati 09.juna na šetalistu ispred tržnog centra Boska, kada će bokseri imati mini trening u sklopu promocije meča.