edwin_waleroEdwin Valero pregazio DeMarca

Aktuelni prvak sveta u WBC verziji u lakoj kategoriji Edwin Valero još jednom je zasluženo pobedio I pokazao zašto je jedan od najbolih boksera u toj težinskoj kategoriji.

U svoju svesku upisao je 27 pobedu i isto toliko nokauta bez poraza. Taj briljantni bokser još jedanput je pokazao koliko vredi kada je posle osam rundi sav krvav od udarca laktom u drugoj rundi pobedio Antonia DeMarca.

Povezana vest:  SAD dobile šampiona, Vajlder osvojio titulu

Meč se održao u Arena Monterrey u istoimenom gradu u Meksiku gde je Valero posle ozlede u drugoj rundi krenuo agresivnije i deklasirao DeMarca koji jednostavno nije znao šta ga je snašlo. Posle osam rundi sudije su bili primorani prekinuti meč jer je DeMarcov trener Romulo Quirarte bacio peškir i tako prekinuo meč. Impresivna obrana naslova Edwina Valera.

Povezana vest:  56. MEČ ŠAMPIONA – ZLATNA RUKAVICA, Na ringu u Beogradu 79 boksera

Valero je debitovao 2002 pobedivši, nokautom Hernandeza. Prvi pojas zaradio je 2006 pobedivši Whyber Garcia nokautom u prvoj rundi  u meču za WBA fedalatin super featherweight title. Već u avgustu iste godine okitio se i titulom prvaka sveta u WBA verziji. Do prvaka sveta u WBC verziji došao je u aprilu prošle godine kada je, opet nokautom u drugoj rundi pobedio Antonia Pitulu. U decembru je odbranio pojas protiv Hecktora Velasqueza I sada, poslednji put protiv Antonai DeMarca. DeMarco I Valazquez su se povukli iz borbe (u 7. i 10. rundi).