ljuba_marjanovic

ORLOVI  DANAS PUTUJU U ANKARU NA EP

Na redu borba za medalje

 

Posle dosta znoja, rada i truda Bokserska reprezentacija Srbije danas putuje na evropsko prvenstvo u amaterskom – olimpijskom boksu. Destinacija je Ankara a Srbiju će predstavljati šestorica orlova. Za većinu boraca u Evropi ovo takmičenje će biti odlična priprema za ono Svetsko prvenstvo u Azerbejdžanu, u septembru,  koje će ujedno biti i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Londonu sledeće godine.

Na spisku putnika za Tursku našli su se Nenad Dimitrijević u  kategoriji do 52 kg, Branimir Stanković do 60 kg, Ljubomir Marijanović do 64 kg, Predrag Kovačević do 69 kg, Aleksandar Drenovak do 75 kg i Milutin Stanković preko 91 kg. Sa timom će biti selektor reprezentacije Zoran Manojlović, trener Miodrag Milić i kordinator ekipe Kubanac Luis Matoš. Kasnije će u Ankaru doći i prvi čovek srpskog ringa Velizar Đerić i potpredsednik BSS Božidar Tadić.

Povezana vest:  Umro Marijan Beneš

– U Tursku idemo sa najboljim što Srbija trenutno ima. Ovih šest momaka je trenutno najspremnije i po mišljenju stručnog štaba najviše obećavaju pred start EP. Priče da je kontinentalno prvenstvo samo priprema za SP u septembru su neistinite, jer mi u Ankari želimo minimum dve medalje, jer samo tako posrnuli boks možemo vratiti na staze stare slave. Verujem u momke i siguran sam da će već na EP pokazati kvalitet, a kasnije i na planetarnoj smotri gde će obezbediti olimpijske norme – rekao je potpredsednik saveza i glavni kordinator tima Božidar Tadić.

Povezana vest:  Marko Nikolić odbranio titulu WBC šampiona Mediterana

Kapiten ekipe Ljubomir Marijanović ima vere u tim ali ne obećava medalju, ali je očekuje.

– Maksimalno smo spremni. Treneri Milić i Matoš od 11. maja vredno treniraju sa nama i prate svaki naš potez. Atmosfera u ekipi je sjajna, svi smo spremni i sa puno želje i elana čekamo početak takmičenja. Nećemo puno da obećavamo, pričaćemo u ringu i dati maksimum da iz meča u meč beležimo pobede. Nastojanje svih nas koji nosim dres reprezentacije je da posrnulom boksu vratimo stari sjaj i ugled koji je nekada imao – jasan je Marijanović.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U HOTELU JUGOSLAVIJA, Pudar spreman za meč!

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Velizar Đerić poželeo je srećan put reprezentativcima, i, naravno, poželeo da se iz Ankare vrate sa što boljim rezultatom:

– Nadam se da će naš tim dokazati kvalitet i uspeti da se sa EP vrati sa nekom od medalja. To bi bio veliki uspeh za Srbiju, za sve nas, za njih. Naravno iskoristio bih priliku da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije, Ministarstvu za sport i omladinu, Republičkom zavodu za sport, Anti doping agenciji i hotelu „Trim“ koji su nam pomogli oko organizacije priprema.