KlitschkoWladimir_trening

Vladimir Kličko: Hej se uplašio borbe!

 

Nakon što je jednoglasnom odlukom sudija pobedio Britanca Dejvida Heja u Hamburgu, ukrajinski teškaš Vladimir Kličko istakao je kako je od svog suparnika očekivao veću borbu.

Na HSV-ovom stadionu 35-godišnji Vladimir Kličko je svojoj IBF tituli, te manjim pojasima po WBO i IBO verzijama, dodao i naslov svetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBA verziji.

Slavio je Kličko svoju 56. pobjedu u 59. profesionalnom meču odlukom sudija. Sva trojica, Mihael Pernik, Adalaide Bird i Stanli Kristodolou, uverljivo su presudili u korist Ukrajinca. Pojedinačno su bodovali ovako: 118-108, 117-109 i 116-110.

Većina bokserskih eksperata slažu se da je Kličko, koji je upisao 14. uzastopnu pobedu, te napredovao do odnosa 17-2 u borbama za titulu prvaka, slavio sasvim zasluženo, jer je dominirao od prve runde.

Povezana vest:  Rusi boksuju za Srbiju

-Hej se uplašio da se bori sa mnom. Očekivao sam više borbe i izazova u ringu, ali, on je bio super defenzivan –  ponudio je u dve rečenice svoj komentar borbe Vladimir Kličko, koji sada sa svojim bratom Vitalijem (WBC) drži sve pojaseve u teškoj kategoriji.

-Slavim sa svojim bratom jer mi sada imamo sve pojaseve u našem vlasništvu. Meč nije bio spektakularan koliko sam očekivao, ali ja sam se trudio da bude takav. Želeo sam da dokažem da sam bolji od njega tako da upišem svoj 50. nokaut u karijeri. Njegovo ponašanje pre borbe bilo je sramotno za bokserski sport – dodao je Kličko, sugeršući da je spektakl izostao zbog defenzivne strategije njegovog protivnika.

Dejvid Hej je izgovor za poraz potražio u lomu nožnog prsta.

Povezana vest:  II MEMORIJAL VIDOJE SJEKLOĆA, Sjekloća protiv Urugvajca Oliveire

-Slomio sam pre tri nedelje nožni prst na desnoj nozi i zbog toga se nisam mogao kako treba osloniti na desnu nogu. Time sam izgubio moć udaranja kako sam navikao. Osećao sam jaku bol, ali nisam želeo da odustanem zbog velikog broja navijača koji su izdvojili puno novca da bi me došli gledati i bodriti u Nemačku – započeo je Hej, te nastavio.

-Nisam primio niti jedan udarac koji bi me uzdrmao. Dokazao sam da sam veliki bokser. Iz nekog razloga mi nije bilo suđeno da pobedim. Moja povreda prsta je čista agonija.

Iako je Hej duže vreme zasipao braću Kličko, a pogotovo svog protivnika Vladimira, čitavom serijom teških uvreda i velikih pretnji, što je posebno intenzivno činio kako se borba bližila, na kraju je ipak odao priznanje svom protivniku.

Povezana vest:  Ubijen bivši šampion u boksu O'Nil Bel

-Kličko je boksovao jako pametno i pobedio me na bodove. Zbog toga mu valja odati priznanje. Velik je, snažan i efikasan u onome što radi. Ja nisam mogao da pružim koliko je bilo potrebno, što je stvarno frustrirajuće. Trebao sam da ga nokautiram, ali nisam bio u stanju to da učinim. Dao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno.

Englez je uoči borbe isticao kako će sigurno u boksersku penziju 13. oktobra, na svoj 31. rođendan. Posle borbe više nije bio tako siguran u tu ideju…

-Moram da sednem i razmislim još o tome. Bilo bi razočaravajuće da se oprostim sa porazom, pogotovo kada znam da nisam bio u mogućnosti da pružim sve ono što mogu i znam.