kosutnjak_kzn

ZLATIBORSKA REVIJA BOKSA

Ring spreman na srpskom planinskom biseru

 

Povodom predstojećeg bokserskog spektakla na Zlatiboru, 26. avgusta, u organizaciji “ Balkan Boxinga” održana je pres konferencija na kojoj su, pored aktera, Bogdana Mitića i Zvjezdana Vidakovića, bili još predsednik Turističke organizacije Zlatibora, Darko Đurović, trener Aleksandar Nikolić i domaćin revije Darko Popivoda. Otvarajući konferenciju za štampu gospodin Popivoda je rekao.

– Kao što je poznato, ovaj bokserski spektakl održaće se 26. avgusta na Zlatiboru. Ova revija imaće svoj uvod 24. avgusta, kada će biti održan javni trening, a dan kasnije je zakazano merenje. Svi zainteresovani mogu prisustvovati treningu i merenju potpuno besplatno, jer su pokrovitelji ove sportske manifestacije Opština Čajetina i turistička organizacija Zlatibora. Ovo je peta revija “Balkan Boxinga” od početka godine, a planiramo da u okviru “Serbia Toura” organizujemo još tri bokserske revije do kraja 2011. godine. Podsećam, prvu reviju smo organizovali početkom ove godine na Zlatiboru, zatim smo posetili Banjaluku, bili smo u Podgorici i u Fojnici kraj Sarajeva. Ovi mečevi se boduju za rang liste. Zvjezdan Vidaković iz Crne Gore, amaterski je prvak države, a za nas je debitovao u Sarajevu, gde je meč dobio prekidom u drugoj rundi. Verujemo da će Zvjezdan ostvariti velike rezultate u srpskom profi boksu. Bogdan Mitić je već dokazani profesionalac i mi verujemo da će se uskoro boriti za neku titulu. Trener obojice boksera je Aca Nikolić i on je svakako jedan od najboljih profi bokserskih trenera na ovim prostorima. Na ovoj reviji boksovaće i Petar Živković. On je član “Serbia Fajter Campa” s kojom mi imamo odličnu saradnju. “Balkan Boxing” ima takođe odličnu saradnju sa srpskom federacijom profi boksa , kao i podršku WBO, WBA, WBC i IBF federacije. Zavidan nivo saradnje imamo i sa još nekoliko profi organizacija u Nemačkoj i Mađarskoj- rekao je Popivoda i dodao:

Povezana vest:  Piperski trijumfovao u Podgorici!

– Naši bokseri ove godine su već nastupali na ringovima u Evropi, tačnije u Hamburgu (Nemačka) i u Slovačkoj. Inače, Nenad Borovčanin je član “Balkan Boxinga” i prvak je Evrope u verziji WBO uskoro će braniti titulu, nadamo se do kraja godine, ali sve zavisi od toga kada će zalečiti povredu ruke. Mi se iskreno nadamo da će boks povratiti ono mesto koje je imao sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka i postane jedan od najpopularnijih sportova u Srbiji.

Povezana vest:  Majka odlučila da se Ektor Kamačo skine sa aparata

Direktor Turističke organizacije Zlatibor, Darko Đurović, pozdravio je sve prisutne ispred svoje organizacije i Opštine Čajetina.

– Zlatibor je destinacija koja poslednjih nekoliko decenija privlači sve veću pažnju vrhunskih sportista, i u tom smislu Zlatibor ima izuzetnu infrastrukturu pogodnu za pripreme, kako individualnih tako i ekipnih sportova u amaterskoj i u profi konkurenciji. Što se tiče ove bokserske revije, moram da istaknem da se zimus održala, i to veoma uspešno, jedna bokserska revija, u kojoj je učestvovao Nenad Borovčanin tako da tu praksu promociju Zlatibora kao sportske destinacije nastavljamo sa ovom

bokserskom manifestacijom. U okviru zlatiborskog leta, kada se održavaju mnogobrojne manifestacije, a ova sportska manifestacija će biti jedna od najinteresantnijih, verujem da će pobuditu veliko interesovanje. Očekujem da će se, od 20.000 gostiju koji se trenutno nalaze na ovoj našoj planinskoj lepotici, naći dosta ljubitelja ovog sporta .

Povezana vest:  Meč Klej – Liston bio namešten?!

Zvjezdan Vidaković, bokser poluteške kategorije, obećava dobru borbu i nada se pobedi.

– Za rivala imam iskusnog profi boksera koji iza sebe ima preko dvadeset mečeva, koji voli borbu i izuzetno je hrabar što meni, u ovom trenutku, veoma odgovara. Smatram da će meč biti sjajan. Treniram odlično, osećam se dobro i jedva čekam ovu borbu. Naravno, nadam se pobedi.

Bogdan Mitić vraća se u ring, a protivnik mu je Hrvat Marjan Marković. Na Zlatiboru Bogdan trasira put ka još jednom šampionskom pojasu.

– Boksujem u velter kategoriji, a moj protivnik je izuzetan fajter. Pripremili smo taktiku i ne bi trebalo da bude nekih iznenađenja. Jasno je da očekujem dobru borbu i moju pobedu.

Trener Aleksandar Nikolić od svojih pulena očekujem maksimum.

– Na Marakani treniramo svakodvnevno, u bokserskom klubu Crvena zvezda. Bokseri su maksimalno spremni, ali naš stil je da sve što imamo da kažemo to činimo u ringu, tako će biti i ovog puta – kratko i jasno istakao je Nikolić.

PHOTO: ataimages.rs

mitic_i_vidakovic_kosutnjak_kzn