zvejzdan_vidakovic_fojnica

Zvjezdan traži put do zvjezda

 

Zvjezdan Vidaković je Crnogorac, rodom iz Herceg Novog, bio je višestruki prvak Jugoslavije, zatim Srbije i Crne Gore u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji s preko 80 mečeva, sada je uplovio u profesionalne vode i već u prvoj borbi, u poluteškoj kategoriji, u ringu u Fojnici oduševio je brojnu publiku na reviji, kada je tehničkim nokautom, u drugoj rundi, primorao Rumuna Gigija Vorku na predaju.

Vidaković je bio dugogodišnji i veoma uspešni takmičar kluba u rodnom Herceg Novom, a zatim i Loznice. Ipak, ambicije ovog talentovanog i atraktivnog borca nisu bile zadovoljene uspesima na amaterskom ringu. Želeo je više, želeo je da se oproba sa profesionalcima pa zato se odlučio za “Balkan Boxing”.

– Dugo sam bio u potrazi za pravom bokserskom kućom i svoju šansu sam video u ovoj organizaciji na čelu s menadžerom Darkom Popivodom. U “Balkan Boxingu je i prvak Evrope u verziji WBO Nenad Borovčanin. Po ugovoru koji je potpisan, imaću zagarantovano šest mečeva godišnje, izvanredne uslove za treninge, obezbeđene trening kampove, testiranje u Zavodu za sport Srbije, kvalitetan marketing, sparing partnere i sjajne finansijske uslove. Radiću s jednim od najboljih trenera na ovim prostorima, Aleksandrom Nikolićem, rečju, sve što mi je potrebno za nastavak uspešne karijere – ističe Zvjezdan Vidaković.

Povezana vest:  Borovčanin posetio Republički zavod za sport

O svom pulenu, najpohvalnije se izrazio menadžer i prvi čovek “Balkan Boxinga” Darko Popivoda.

– Zvjezdan je imao izuzetnu amatersku karijeru i sigurno je da će, uz uslove koji su bitno bolji nego kada se boksom bavio amaterski, napredovati mnogo brže. Njegovi aduti su mladost, predanost boksu i atraktivan, nokautertski stil, što se publici sviđa. Stoga smo sigurni da će veoma brzo grabiti ka vrhu – reči su Darka Popivode.

Trenutno Zvjezdan se sprema za veliki bokserski spektakl na Zlatiboru, gde će mu protivnik biti hrvatski bokser Nikola Matić.

– Matić je veoma opasan protivnik – kaže Vidaković.- Radi se o kvalitetnom borcu, koji je boksovao s našim Predragom Radoševićem, inače svetskim šampionom u WBC verziji. Ima 12 profi borbi što jasno ukazuje da nije u ovoj konkurenciji novajlija. Ja treniram pod nadzorom mog trenera Aleksandra Nikolića u boks sali na “Marakani”, zajedno sa Bogdanom Mitićem. Posle revije na Zlatiboru treniraću u Republičkom zavodu za sport Srbije, gde ću imati vrhunske uslove.

Povezana vest:  MEČ ZA IBF POJAS, Stevanovića neće omesti ni duga pauza ni povreda

Govoreći o ambicijama Zvjezdan Vidaković kaže:

– Ambicije nisu male. Imam sjajne uslove za rad i napredovanje u “Balkan Boxingu”, izuzetan tim. Kalendar je zgusnut. Posle nadam se uspešne borbe na Zlatiboru, nema odmora jer me već u oktobru čeka naredna borba. Ime protivnika još ne znam. Idem stepenik po stepenik. Prepreke na koje nailazim u vidu protivnika moram, toga sam svestan, da eliminišem ako želim, a želim, velike rezultate. Dakle, za mene nema i nesme da bude prepreka, do velikih rezultata.

Na neki način, Nenad Borovčanin je postao uzor sportisti iz Herceg Novog.

– Sledim Nenada koji je šampion Balkana, a sada i Evrope u WBO verziji, a to ima posebnu težinu kada se ima u vidu činjenica da je to u svetu prestižnija titula. Nadam se da ću i ja sledeće godine dobiti šansu da se borim za titulu šampiona Balkana.

Povezana vest:  Jovanovićevoj šampionski trofej 11. Kupa Nacija u Somboru, Srbija najbolja reprezentacija

Jasno da bi tu titulu Zvjezdan voleo da osvoji pred svojim sugrađanima.

– Postoje velike šanse da se taj meč održi u Herceg Novom, a to je prvi stepenik ka titulu evropskog prvaka, a kasnije i napad na svetsku titulu.

Zvjezdan Vidaković je tek na početku profi karijere. Na svetskoj rang listi je na 536. mestu od 806 boksera koji se nalaze na listi, ali Zvjezdana to ne okupira.

– Sve je isplanirano do u detalje. Na meni je samo da radim. Ponosan sam što imam podršku mog Novljanina Vlade Georgijeva koji veruje u mene, moj rad i uspeh. Ponosan sam, takođe, što sam u Emiru Kusturici našao prijatelja i kod njega na Mećavniku su mi širom otvorena vrata za pripreme. Moram da naglasim da su uslovi u Drvengradu izvanredni – rekao je na kraju šarmantni i ambiciozni „ratnik iz ringa“ Zvjezdan Vidaković.