zvjezdan_vidakovic_kop_2011

Zlatiborska revija boksa

Zvjezdan Vidaković slavio, Mitić ubedljiv

 

Bokserski spektakl na Zlatiboru, u organizaciji “Balkan Boxinga” održan je  26. avgusta 2011. godine borbama koje su održane na Kraljevom Trgu. Pred oko više od 2.000 posmatrača ove boks manifestacije snage su odmerili: Zvjezdan Vidaković (CG) protiv Nikole Matića (HR), Bogdan Mitić (SRB) protiv  Marijana Markovića (HR) i  Petar Živković (SRB) sa Lasloom Balogom (Mađarska). U sjajnom ambijentu i atmosferi pobede su zabeležili članovi Balkan Boksing kampa Vidaković (na poene) i Mitić posle prekida, kao i član “Serbia Fajter Campa” Živković – na poene.

– Ovo je peta revija “Balkan Boxinga” od početka godine, a u planu je da u okviru “Serbia Toura” organizujemo još tri bokserske revije do kraja 2011. godine. Prvu reviju smo organizovali početkom ove godine upravo na Zlatiboru, gde smo i danas sa velikim uspehom napravili novi boks spektakl. Vidaković, Mitić i Živković su dokazali da je reč o velikim profesionalcima čije vreme tek dolazi. Organizacija Zlatibor boks revije je bila na visokom nivou, bokseri su pružili sjajne partije i svi imaju razloga za sreću i veliko zadovoljstvo. Na nama je da nastavimo sa radom, da se i dalje maksimalno zalažemo i da svaka nova manifestacija bude još bolja, jača i uzor onoj sledećoj. Ovo je samo početak od onoga što Balkan Boksing ima u planu, a to su veliki mečevi i revije, svetski spektakli. Imamo sve što je potrebno za velike spektakle, a to su šampioni – kvalitetni borci i velike profesionalce u organizacionom delu priče – rekao je Darko Popivoda menadžer Balkan Boxinga.

Povezana vest:  Mejveder junior pobedio Kota

U predborbama učestvovali  su amateri BK Rokica Loznica, BK Smederevac Smederevo i BK Serbianfighter Bg čime su promovisane omladinske škole boksa ovih klubova.

Glavna zvezda večeri bio je Crnogorac Zvjezdan Vidaković, bokser poluteške kategorije koji je uoči ulaska u ring obećao izvanrednu borbu i  pobedu, obećanje je i ispunio.

– Zadovoljan sam borbom i pobedom koju sam ostvario u Zlatiborskoj reviji boksa koju je organizovala moja matična kuća Balkan Boksing. Opravdao sam ukazano poverenje čelnika Balkan Boksinga, koji veruju u mene i stoje iza mene, od kojih sam dobio sjajne uslove za rad i napredak. Bio je ovo moj drugi profi meč u karijeri i druga pobeda. Nije bilo lako u ringu protiv Matića koji je iskusan borac i koji iza sebe ima 18 profi mečeva. U drugoj rundi sam namentnuo moj tempo, krenuo sam silovito, moj protivnik je pao na pod i sve je mirisalo da će se ponoviti situacija iz mog prethodnog meča, u Sarajevu kada sam slavio posle druge runde. Ipak Matić je uspeo da se izvuče iz teške situacije, nastavili smo meč do kraja, ali moja pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Atmosfera je bila fantastična kao i mnogobrojna zlatiborska publika. Zahvaljujem se menadžeru Balkan Boksinga Darku Popivodi i Nenadu Borovčaninu na sjajnoj organizaciji ovog spektakla. I sad nema stajanja, idemo dalje u nove pobede – zaključio je Vidaković.

Povezana vest:  Hukić: Pobeda za sve na Balkanu

Program takmičenja:

Zvjezdan Vidaković (CG) vs Nikola Matić (HR) 4r – pobeda Vidakovića na poene

Bogdan Mitić (SRB) vs Marijan Marković (HR) 6r – prekid, pobeda Mitića

Petar Živković (SRB) vs Laslo Balog (HUN) 4r – pobeda Živkovića na poene

Predsednik Opštine Milan Stamatović uručio je priznanja specijalnim gostima Zlatibor boks revije: Ljubiši Simiću (ex šampion Evrope), Draganu Vasiljeviću (ex bronza sa evropskog šampionata), Velizaru Đeriću – predsednik Boks saveza Srbije i Balkanskog profi saveza, Draganu Vukojičiću (ex vicešampion sveta), Nenadu Borovčaninu – šampion Evrope u WBO verziji, Miroslavu Popoviću – supervizoru i Darku Popivodi – menadžeru Balkan Boksinga.

Povezana vest:  Borovčanin na stadionu Šalkea!