milan_kostic_i_cupa_trening_1

VEČE PROFI BOKSA U NIKŠIĆU

Sjekloća, Žižić i Kostić u fokusu

 

Veče profi boksa u Nikšiću na programu je 9. septembra u Nikšiću na stadionu malih sportova. Bokserski spektakl počinje u 19 časova a na ringu će se pojaviti pred svojom publikom Milorad Žižić i njegovi gosti među kojima će biti Nikola Sjekloća, aktuelni internacionalni šampion u WBC verziji, Milan Kostić, najmlađi evropski profesionalac koji će do kraja godine boksovati za titulu omladinskog prvaka sveta u IBF verziji kao i Vladimir Sasojević koji trenira sa profesionalcima profi kampa ČIP.

Glavni krivac za nove bokserske šampione je Ljubiša Ignjatović, popularni ČUPA koji vodi profi kamp ČIP.

Povezana vest:  Bokseri Srbije na pripremama od Elbrusa do Zlatibora

-Ljubiteljima boksa Nikšić je poznat kao grad koji je iznjedrio mnoge bokserske šampione. Između ostalih i Veselina Žižića, čiji će sin Milorad Žižić, koji posle uspešnog debija pred beogradskom publikom će boksovati u svom rodnom gradu sa ambicijama da se pridruži braći Stevanović – Nikoli i Stefanu, koji su već zvučna imena u svetu profi boksa – rekao je Ignjatović.

Na meču će boksovati i mladi Milan Kostić.

-Kostić je debitovao sa 17 godina a već je ostvario sedam profi pobeda i stekao je pravo da na jesen ili do kraja godine boksuje za Omladinskog prvaka sveta u IBF verziji. Taj pojas su već ostvajali Nikola i Stefan Stevanović. Radi se o vrlo perspektivnom bokseru pred kojim je sjajna karijera a to je Kostić već i pokazao u mečevima ali i na sparinzima u Berlinu sa Dastinom Dirksom jednim od najboljih nemačkih poluteškaša i Erikom Skouglom, nadama Zaurlenda.

Povezana vest:  Marko Huk odbranio svetsku titulu 10. put

Leskovčanin u Beogradu Milan Kostić vredno trenira, i par dan pred meč u Nikšiću.

-Sve je podređeno mom meču u Nikšiću. Iako je meč Mićka Žižića glavna borba za mene je ovaj meč od presudnog značaja jer u slučaju pobede nad neporaženim Italijanom Albertom Antenucijem napašću titulu Omladinskog prvaka sveta i tako se pridružiti svojim prijateljima iz kampa Nikoli i Stefanu koji su već bili omladinski šampioni sveta – rekao je Kostić posle treninga na Košutnjaku.

Povezana vest:  Antonio Margarito u martu na ringu

PAROVI BORBI:

1.middleweight : Milorad Zizic 1(1)-0(0)-0 vs Valerica Adochitei 1(0)-1(0)-0, 4r
2.super middleweight : Nikola Sjekloca 21(6)-0(0)-0 TBA 6r
3.light heavyweight : Milan Kostic : 7(3)-1(0)-0 vs Alberto Antenucci 3-0(0)-0, 6r
4.middleweight : Vladimir Spasojevic, 3(3)-2(0)-0 vs Dragan Roganovic, deb, 4r

PHOTO:ataimages.rs

milan_kostic_i_cupa_trening