jovo_pudar_portret

VEČE PROFI BOKSA U HOTELU JUGOSLAVIJA

Jovo Pudar brani PABA pojas u Beogradu!

 

Bokser Jovo Pudar, ponosni vlasnik PABA pojasa u teškoj kategoriji u ring će ponovo ući 30. septembra a magićni četvorougao biće postavljen na ekskluzivnoj lokaciji – Hotelu Jugoslavija.

-Počeli smo sa organizacijom još jednog spektakla, ovoga puta nadam se odličnom organizacionom i bokserskom delu – prve su reči Luke Popovića mečmejkera. – Naš najbolji teškaš, Jovo Pudar (26 (15KO) 3 poraza)  PABA šampion u teškoj kategoriji, po prvi put brani titulu koju je osvojio aprila ove godine u Hamburgu, kada je tehničkim nokautom u četvrtoj toj rundi pobedio Turčina Serdara Ujsala.

PABA je važan WBA federacije a nekadašnji PABA šampioni u teškoj kategoriji su bili Oleg Masakev, Nikolaj Valujev i mnogi drugi. Kasnije su bokseri pesničili za titule u najjačim verijama.

Protivnik Jove Pudara bice Argentinac Hektor Alfredo Avilja iz Argentine koji ima skor sa 17 pobeda, 10 poraza i dva nerešena meča. Sve poraze Avilja je doživeo na inostranom ringu i to protiv boksera svetskog kalibra Alekseja Aleksejeva, Joan Pablo Hernandeza, Kristof Vlodarcika …

Povezana vest:  Majk Tajson i Spajk Li zajedno na Brodveju

-Za sve Južnoamerikance znamo da su izuzetno spremni i hrabri bokseri koji u svaki meč ulaze da pobede – rekao je Jovo Pudar.

Pudar se više od tri meseca priprema u sali Serbian Fajtera na Banjici po budnim okom trenera Milorada Đurića a od ove nedelje počeli su i sparinzi. Pudaru u gard, na sparinzima staju Miloš Jovanović, Jovan Kaluđerović i Mile Nikolic. Ove nedelje bi trebalo da doputuje i Hrvat Jakov Gospić (10-3). Gospić je iz Zadra ali boksuje za Srpsku profi boks federaciju.

jovo_pudar_sparing_banjica– Ništa ne prepuštamo slučaju, želim da maksimalno spreman dočekam Avilju. Gledao sam nekoliko njegovih mečeva, dobar je i nezgodan bokser, dobro se kreće i voli otvorene razmene udaraca. Ukoliko Avilja bude prihvatio borbu „prsa u prsa“ ubeđen sam da će se meč završiti pre kraja 12. runde. Naravno, ja cu pobediti – rekao je Jovo Pudar-

Povezana vest:  Vladimir Kličko lako protiv Leapaija

Menadžer Jove Pudara Tomaš Rutović i mečmejker i organizator meča u hotelu Jugoslavija LLuka Popović uveliko rade na organizaciji celog spektakla:

-Meč će se održati u izuzetno neobičnom ambijentu, u hotelu Jugoslavija, za 300 VIP zvanica. Želimo da zvanice, kao i ljubitelji profi boksa putem TV kamera, dožive Las Vegas u Beogradu. Ovaj prostor smo sasvim slučajno otkrili, a stvoren je za profi boks. Ubeđeni smo da će se Jovo prikazati u najboljem svetlu, iako prvi put boksuje u Beogradu, da će savladati Argentinca i nastaviti put ka svetskoj titulu – izjavio je Tomaš Rutovic.

Deo programa za 30. septembar u hotelu Jugoslavija otkrio je Luka Popović.

– Ljubitelji boksa imaće prilike da vide pet uvodnih profesionalnih mečeva, a šlager večeri biće meč za odbranu PABA titule Pudar protiv Avilje zakazan je u 12 rundi. Meč u hotelu Jugoslavija je početak „velikih dela“ Jove Pudara. U sledeće dve godine želimo da, dovođenjem kvalitetnih protivnika i vrhunskom organizacijom da pokažemo da smo izuzetni domaćini i da imamo boksere sposobne za najveća dela. U Jovu Pudara ne sumnjam, a mnogi će se iznenaditi onim što će Jovo postići u bliskoj budućnosti – izjavio je Popovic.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS U SKOPLJU, Miljan Rovčanin na poene slavio u Makedoniji!

Nema sumnje da e Pudar nastaviti pobednički niz iako za protivnika ima Argentinca Avilju. Na sparingu, na Banjici, je Pudar delovao izuzetno motivisano a sparing partneri su se trudili da opravdaju svoju ulogu. Posle rundi sparinga (koliko rundi je trenerska tajna) Pudar je radio na ruke sa trenerom isto tako pakleno.

Znači, spektakl će biti oko ringa sa VIP zvanicama a za šou na ringu “najveći krivac” biće Jovo Pudar koji će biti I glavna zvezda večeri.

PHOTO: ataimages.rs

jovo_pudar_sa_sparing