B50C4565

SP BAKU 2011

Petorica srpskih boksera spremno za Baku

 

Od 24. septembra do 10. oktobra u Bakuu će se održati 16. Svetsko prvenstvo u amaterskom – olimpijskom boksu, koje će ujedno biti i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre 2012. u Londonu. Na prvenstvu će nastupiti rekordnih 728 boksera iz 132 zemalje, među kojima i petorica srpskih boksera.

SP u Bakuu će biti i kvalifikacije za OI u Londonu. U Azerbajdžanu će se podeliti ukupno 92 karte za London, pet je podeljeno kroz Svetsku boksersku seriju, a još 140 će biti podeljeno kroz kontinentalne kvalifikacije. U većini kategorija plasman na OI osigurava jedno od prvih osam mesta, izuzev superteške i teške kategorije u kojoj London donosi jedno od prvih šest mesta. Posle SP-a evropskim bokserima će ostati još jedna prilika za vađenje vize za OI u februaru naredne godine u Istanbulu.

Povezana vest:  Počinje bokserski turnir 61.  „Beogradski pobednik”  -  danas boksuje Veljko Ražnatović  protiv Jermena

Srpski bokseri naporno su trenirali na Košutnjaku a tamo su imali treninge, sparinge a sada je na red došlo ono zbog čega su se pripremali duže vreme, u maksimalnim uslovima. Ipak, konkurencija će biti paklena ali optimizoam u srpskom taboru ne manjka. Srpska ekspedicija kreće sutra (23. septembar) za Baku.

Srbiju će na SP u Bakuu predstavljati:

Povezana vest:  Kličko do 30. novembra da odluči da li nastavlja karijeru

Branimir Stanković (do 60 kg), Ljubomir Marjanović (do 64 kg), Aleksandar Drenovak (do 75 kg), Marko Nikolić (do 81 kg), Milutin Stanković (preko 91 kg). trener reprezentacije je Miodrag Milić a selector je Zoran Manojlović.

Prema poslednjim informacijama i prema poslednjim preliminarinim prijavama kod Stankovića u lakoj kategoriji prijavljeno je 90 boksera, a kod Drenovaka i Nikolića po (oko) 65, najmanje prijava ima u superteškoj katogoriji, gde će boksovati Milutin Stanković – 50. Ipak, najviše prijava ima u poluvelter kategoriji (Marjanović) oko 100.

Povezana vest:  MEČ ZA WBA I WBC POJAS, Deni Garsia nokautirao Amira Kana

PHOTO: ataimages.rs