Marjanovic_hrbic_2010

SP BAKU 2011

Završeno merenje, na redu žreb, u pet kategorija 296 boksera

 

Od 24. septembra do 10. oktobra u Bakuu će se održati 16. Svetsko prvenstvo u amaterskom – olimpijskom boksu, koje će ujedno biti i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre 2012. u Londonu. Na prvenstvu će nastupiti rekordnih 728 boksera iz 132 zemalje, među kojima i petorica srpskih boksera.

Povezana vest:  Miljan Rovčanin obećava nokaut u duelu sa Kheriem

Srpska ekspedicija stigla je juče u glavni grad Azerbejdžana a danas je održano merenje. U popodnevnim časovima biće održan žreb.

-Svi naši takmičari bili tačni na vagi. Kao što smo i očekivali najviše je takmičara u lakoj kategoriji – 62, polu velter kategoriji – 71. U srednjoj ih je – 66, poluteškoj – 56 i superteškoj – 41. Popodne, od 16-18 sati obaviće se žrebanje i tek posle toga ćemo saznati ko će sa kim i kada u ring. Po prvim najavama nije toliko loše kao što je izgledalo – prve su reči Miodraga Milića, trenera reprezentacije.

Povezana vest:  Aleksander Petković pobedio Salifa u Bajernu

Podsećanja radi U Bakuu će boje Srbije braniti petorica boksera, i to: Branimir Stanković (do 60 kg), Ljubomir Marjanović (do 64 kg), Aleksandar Drenovak (do 75 kg), Marko Nikolić (do 81 kg), Milutin Stanković (preko 91 kg). Trener reprezentacije je Miodrag Milić a selektor je Zoran Manojlović.

PHOTO: ataimages.rs