marko_nikolic_mec_sampiona_2010

SP BAKU 2011

Težak žreb za srpske orlove u Azerbejdžanu

 

Posle obavljenog merenja u Bakuu, u popodnevnim časovima završen je i žreb za SP. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati petorica boksera i to Branimir Stanković (do 60 kg), Ljubomir Marjanović (do 64 kg), Aleksandar Drenovak (do 75 kg), Marko Nikolić (do 81 kg) i Milutin Stanković (preko 91 kg).

U glavnom gradu bivše Sovjetske republike Azerbejdžanu okupilo se preko 750 boksera iz 113 zemalja a žreb nije lak za sprske borce. Orlovi će od starta morati da pružaju maksimum ali na to su bili spremni i pred polazak za Azerbejdžan.

Prvi na ringu će se pojaviti Marko Nikolić (28. oktobar) a ako prođe prvu prepreku Nikolić će narednu borbu imati tek 2. oktobra što će mu dobro doći za odmor i pripremu za naredni meč. Zgusnut raspored i odlični borci iz celog sveta za sada su favoriti na papiru a kada dođe vreme i borba za normu ostaje da se vidi ko će imati više sportske sreće i bokserkog znanja a srpskim Orlovima to nefali.

Povezana vest:  Bivši svetski bokserski prvak Riki Haton uhvaćen kako smrče kokain

Branimir Stanković će u kategoriji do 60 kilograma u prvom kolu, koje je na programu 1. oktobra u prepodnevnom terminu za protivnika imati Moldavca Dmitrija Galagota. U njegovoj kategoriji je prijavljeno 66 pesničara a ako prođe prvo kolo u drugom bi čekao boljeg iz duela Alehandro Rin (Kanada) – Ahmed Mejri (Tunis). Ako Stanković uspe da prođe prva dva kola u osmini finala bi najverovatnije boksovao sa prvom nosiocem u lakoj kategoriji Italijanom Domenikom Valentinom.

Kapitena Orlova Ljubu Marjanovića 30. septembra, u večernjem terminu čeka na ringu Kanađanin Ivs Ulijese.  Marjanović ne bi trebalo da ima većih problema sa Kanađaninom a u narednom kolu bi imao teškog protivnika Mađara Gjulu Katea (2. oktobar). Ipak, i Mađar čeka kvalifikanta i to boljeg iz duela Jauheni Ramashkevič (Belorusija) – Muhamed Abdula (Katar).

Povezana vest:  Održan seminar za sudije u organizaciji BSS

U večernjim časovima 1. oktobra nastupiće srpski srednjaš Aleksandar Drenovak. Momak iz Vrnjačke banje u prvom kolu će se sastati sa Mongolom Giuluntumurom Tumurkijasom.  U drugom kolu bi Drenovak imao za protivnika predstavnika Ekvadora Jaime Korteza ili kvalifikanta – Fatlum Zuta (Makedonija) – Ilias Savidis (Grčka).

Zvezdin bokser, polu srednjaš Marko Nikolić u prvom kolu će boksovati protiv Litvanca Daugirda Semiotsa a taj meč je na programu 28. oktobra (večernji program). U kategoriji do 81 kilgorama prijavljeno je 56 pesničara a u drugom kolu Nikolić bi trebalo da se sastane, ako prođe prvo kolo sa boljim iz duela Fanlong Meng (Kina) – Dario Alfaro (Meksiko). Taj meč bi, po planu, bio 2. oktobra uveče.

Povezana vest:  SKUPŠTINA WBC CISBB, Popović predsednik, prvi meč za titulu Mitić protiv Novikova

Najmanje boksera prijavljeno je u kategoriji do 40 kilograma. Milutin Stanković će u superteškoj kategoriji predstavljati Srbiju a prvo kolo je udarač iz Bačke Palanke slobodan. U drugom kolu Stanković će se pesničiti sa visokim Kazahstancem Ivanom Dučkom (2. oktobar). To će Stankoviću biti pravi ispit zrelosti jer je Kazahstanac izuzetan bokser, visok, jak i prema nekim informacijama težak 126 kilograma. U trećem kolu, ako prođe Dučkova boksovao bi sa boljim iz duela Nikita Maculevikisom (Litvanija) – Zilei Čang (Kina). Taj meč je na programu 4. oktobra.

PHOTO: ataimages.rs