ljuba_marjanovic_kosutnjak_2011

SP AZERBEJDŽAN 2011

Ljubomir Marijanović izgubio od Kanađanina Uliza!

 

Kapiten srpskih Orlova, jedan od najiskusnijih boksera u nacionalnom timu Ljubomir Marijanović je u kategoriji do 64 kilograma izgubio je na svetskom prvenstvu koje se održava u glavnom gradu Azerbejdžana – Bakuu. Ovo je, od početka Šampionata drugi poraz srpskog tima. Prvi je izgubio Marko Nikolić u poluteškoj kategoriji.

Kapiten Orlova je poražen od Kanđanina Ivsa Uliza rezultatom 20:14. Protivnik Marijanovića odlično je otvorio meč, vrlo brzo poveo sa 5:2 i naterao Ljubu da juri rezultat. Što obično a i sada se ispostavilo nije dobro za konačan ishod. Samim tim i ne čudi veliki broj udaraca o kome svedoči čak 34 zabeležena poena.

Povezana vest:  MEČ ŠAMPIONA - 55. ZLATNA RUKAVICA, Sve spremno za Zlatnu rukavicu

Bokser kragujevačkog Radničkog bio je dosta stegnut i nije pokazao ni deo velikog kvaliteta koji poseduje. Tako je i drugi srpski reprezentativac već na startu takmičenja, u prvom kolu, završio takmičenje na planetarnoj smotri.

– Loše sam ušao u meč. Bio sam dosta stegnut. Dao sam sve od sebe, gubio sa 5:2 i krenuo na sve ili ništa. U drugoj rundi uspeo sam da smanjim prednost Kanađanina, ali mi je u trećoj data javna opomena i to me je skroz poremetilo. Na kraju bolan poraz, ali idemo dalje, pred nama su kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre u Londonu naredne godine – rekao je posle meča Ljubomir Marijanović.

Povezana vest:  Šilds olimpijska šampionka do 75 kilograma

Za našu selekciju u subotu je ključni dan, u ring ulaze još dvojica srpskih boksera. Prvo će se na ringu pojaviti Branimir Stanković u lakoj kategoriji (do 60 kg) a odmeriće snage sa Moldavijcem Dimitrijem Gagotom, u kategoriji do 75 kilograma rukavice će da ukrste Aleksandar Drenovak i Mongolac Đulumutor Tumurkjuas. Peti reprezentativac Srbije Milutin Stanković će u teškoj kategoriji na ring izaći 2. oktobra.

Povezana vest:  Duda Dijamant Janković u ringu 16. marta protiv Pačeko