aleksandar_drenovak_1

SP AZERBEJDŽAN 2011

Aleksandar Drenovak i Branimir Stanković ubedljivi i u osmini finala

 

Iako su trojica srpskih boksera završili učešće na svetskom prvenstvu u amaterskom – olimpijskom boksu selektor Srbije Zoran Manojlović ima razloga za slavlje. Naime, Branimir Stanković u lakoj kategoriji (do 60 kg) i Aleksandar Drenovak (do 75 kg) ostvarili su po drugu pobedu na Planetarnom skupu u Azerbejdžanu I tako se plasirali, svaki u svojoj težinskoj kategoriji u osminu finala.

Povezana vest:  Memićeva ubedljiva pobeda na startu EP u Beogradu

Branimir Stanković je bukvalno deklasirao Kanađanina Rajana Alehandra rezultatom 18:11 (4:2,6:3,8:6). U prve dve runde Stanković je bio enigma za Kanađanina dok je u trećoj protivnik člana šabačke Mačve pokušao da preokrene rezultat ali je Stanković svaki njegov napad kažnjavao preciznim udarcima.

U srednjoj kategoriji Aleksandar Drenovak je sa 14:9 (3:1, 6:4, 4:4) pobedio Prvaka Amerike iz 2010 Džejmija Korteza.

Povezana vest:  Kličko i Čisora boksuju u aprilu

Iako je Drenovaka čeao težak zadatak na ringu protiv Ekvadorca momak iz Vrnjačke banje je još jedanput pokazao da nije bez razloga prekomandovan iz velter (do 69 kg) u srednju kategoriju.

Naredni protivnik Drenovaka biće bolji iz meča Jiantang Zang (Kina) – Mikalai Vesialou (Belorusija). Za overu norme za Olimpijske igre Drenovaku će, kao i Stankoviću biti potrebna još jedna pobeda. U lakoj kategoriji Stankovića čeka malkice teži zadatak jer će za četvrtfinale boksovati protiv Italijana Domenika Valentina, koji je postavljen za prvog nosiocia u lakoj kategoriji. Oba meča su na program 4. oktobra u večernjim časovima.

Povezana vest:  Mejveder u junu ide u zatvor