jovo_pudar_pojas

VEČE PROFI BOKSA U HOTELU JUGOSLAVIJA

Jovo Pudar protiv Argentinca Bazila 9. decembra

 

Samo što je uspešno odbranio titulu u teškoj kategoriji u WBA verziji u PABA diviziji, 30. septembra u hotelu Jugoslavija, Jovo Pudar je nastavio pripreme za sledeći meč i za sledeću odbranu PABA pojasa. Naredni rival bi trebalo da mu se pojavi 9. decembra a ring će biti postavljen, ponovo, u hotelu Jugoslavija. Protivnik, ovog puta, bi trebalo da bude Gonzalo Omar Bazile iz Argentine. Skor boksera iz Južne Amerike je 52 pobede (23KO) i 5 poraza. Bazile je visok 198 santimetara a vlasnik je pojasa u WBO verziji za Latinsku Ameriku.

Povezana vest:  Pakjao: Dogovor sa Mejvederom možda do kraja nedelje

-Nastavio sam sa pripremama od letos gde sam se pripremao za meč sa Avilom koga sam pobedio prekidom u drugoj rundi. Sada je na redu naredni meč i nije me briga ko će mi biti protivnik, važna je pobeda! – rekao je Pudar a njegov skor u dosadašnjoj karijeri je 27 pobeda (16KO) i tri poraza.

Prema prvim najavama ovo će biti najskuplji meč ikada organizovan u Srbiji i na prostoru eks Jugoslavije.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U NIKŠIĆU, Sjekloća, Žižić i Kostić u fokusu

-Sa menadžerom Bazilea smo u kontaktu i u završnim pregovorima. Omar je obavešten o meču na vreme tako da se i on priprema za ovaj duel. Nakon pobede nad Avilom Pudar će ući na novembarske liste EBU-a i WBA a imamo informaciju iz WBC-a da će, u koliko pobedi Bazilea biti i visoko kotiran na rang listi WBC. Sledeće godine očekujemo da boksuje ili za prvaka Evrope ili za neku jaču titulu – rekao je Luka Popović, mečmejker.

Povezana vest:  29. VOJVOĐANSKA ZLATNA RUKAVICA, Vanja Bačić najbolji bokser, domaćin odlčan!

Ipak, na redu je meč 9. decembra.

-Organizacija je u toku, sve teče po planu i programu a već smo dogovorili, ponovo, prosto u hotelu Jugoslavija. Prvo smo imali na umu da postavimo ring u Sportskom centru Kovilovo ali smo se, ipak, odpredelili za hotel Jugoslavija jer mesto pobede ne treba menjati. Prisutni oko ringa će pored Pudara imati prilike da uživaju i u uvodnim mečevima a za sada ćemo reći da će biti sve mečevi u teškoj kategoriji – rekao je Popović.