velizar_djeric_skupstina_bss_dif

IZBORNA SEDNICA SKUPŠTINE BS SRBIJE

Velizar Đerić ostao predsednik

 

Velizar Đerić ostaje prvi čovek Bokserskog saveza Srbije. Ukratko, to je epilog današnje izborne skupštine održane u svečanoj sali Starog DIF. Za izbor starog novog predsednika BSS glasalo je svih 46 delegata kojih je bilo u tom trenutku prisutno.

Početku skupštine prisustvovalo je prvobitno 71 član, ali je posle prve tačke taj broj smanjen. Razlog odlaska pojedinih predstavnika klubova bio je neslaganje pojedinih funkcionera  iz Vojvodine dnevnim redom i odustajanje Tadije Kačara od kandidature za predsednika. Legenda srpskog boksa nije želela da učestvuje kako kaže zbog neregularnosti izbora.

Povezana vest:  Filipini uložili protest Argentini zbog napada na boksera

– Današnja skupština nije legitimna. Mandat prethodnoj vlasti istekao u ponedeljak i trebalo je da izbori budu održani 60 dana pre tog datuma, a ne kasnije. Srpskom boksu su potrebne promene kako bi rezultati bili bolji – rekao je Tadija Kačar pre nego što je sa većinom delegata iz Vojvodine napustio salu.

Verifikaciona komisija je prebrojala broj članova skupštine, izbrojala njih 46 što je bio znak da izbori mogu da se po svim zakonima održe. Kao što se i očekivalo većina je ponovo poverenje na četiri godine dala dosadašnjem prvom čoveku srpskog ringa Velizaru Đeriću.

Povezana vest:  Veljko Ražnatović vodi Sombor do titule šampiona

– Naš prvi zadatak je da vratimo slogu u boks. Da živimo kao jedna porodica i da kao dva krila bez kojih „orlovi“ ne mogu da lete dostignemo visoke ciljeve. Moramo gledati u budućnost, posvetiti se onim najmlađim, jer su oni ti koji dolaze i koji će plemenitu borilačku veštinu vratiti na staze stare slave. Na struci i trenerima je da iznedre nekog novog Aleksandra Drenovka, koji će Srbiju i u narednim pohodima predstavljati na OI – istakao je posle izbora Velizar Đerić.

Povezana vest:  Tajson pokazao drugo lice, pomogao motociklisti

Izabran je Upravni odbor. Njega će za početak činiti predstavnici četiri regiona: Božidar Tadić, Miladin Žugić, Jovan Panić i Milan Kosanović. Takođe je usvojen i izveštaj o radu BSS u prethodne četiri godine, gde je konstatovano da je srpska kuća boksa otplatila veći deo dugova i da je sada minus svega 380 hiljada dinara.