aleksandar_drenovak_hayat_oli

PREDOLIMPIJSKI TURNIR U LONDONU

Drenovak 23. novembra u Velikoj Britaniji

 

Od 23. do 27. novembra u Londonu će se okupiti bokserska elita, tačnije po osmorica najboljih boksera iz svake težinske kategorije na predolimpijskom turniru. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati Aleksandar Drenovak u srednjoj kategoriji (do 75 kg).

Iako je Drenovak po dolasku iz Bakua sa svetskog prvenstv, gde je , podsećanja radi, overio normu za OI u Londonu, najavio da će se malo odmoriti ovih dana se nalazi u Beogradu i stalno je „na zadatku“. U sredu uveče je bio u hotelu Hajat.

Povezana vest:  Vladimir Kličko odustao od meča sa Mormekom

-Ovo mi teže pada nego da boksujem –kratak je bio Drenovak kome je Vlade Divac, predsednik OKS uručio zastavu Srbije koju će nositi u London.

-Mislio sam da ću imati prilike malo da se odmorim pa da krenem sa pripremama za Igre ali sada moram na turnir u London – rekao je Drenovak.

Povezana vest:  MEĐUNARODNI TURNIR “ZLATKO HRBIĆ”, Orlovi na visini zadatka

Prema programu, na turniru će se boksovati od četvrtfinala a kako kažu u Stručnom štabu BSS za boksere će biti obezbeđene i novčane nagrade.

-Danas smo dobili poziv za London. To će biti generalna proba za takmičenje u plemenitoj veštini u Londonu a učestvovaće po najboljih osam iz svake težinske kategorije. Siguran sam da ćemo ostvariti solidan rezultat – rekao je Miodrag Milić, trener reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  Četiri srpska boksera danas u ringu Arene na SP 2021. u borbi za plasman u drugo kolo