vucko_grupna

Nenad Borovčanin brani titulu u Spensu

 

Nenad Borovčanin se uveliko sprema za odbranu titule koju je osvojio u Banjaluci u meču s Bugarinom Semerdžijevim u maju ove godine. Meč će se održati krajem godine u novosadskom Spensu, ali protivnik još nije poznat.

– Pregovori sa Roj Džons Juniorom su se završili neuspehom iz dva razloga. Prvi se odnosi na finansijske uslove koje je menadžer ovog boksera postavio. Radi se o sumi na koju mi nismo mogli ni u kom slučaju da prihvatimo, a drugi, a možda je to i prvi razlog, je činjenica da ovaj bokser, po svemu sudeći, prestaje da se profesionalno bavi boksom – kaže Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  1.MEMORIJAL DOBRIVOJE RADANOVIĆ, Rori u čast!

Naš šampion se priprema na olimpijskoj Jahorini i kako sam kaže, ima sve uslove za kvaliteta rad.

– Uslovi su fantastični. Sav trud, napor, znoj i rad, čini mi lakšim. Zaista u ovom zdanju svako oseća da je dobro došao, osoblje je izuzetno, tako da je izbor ovog hotela, kao i lokacije, prelepe planine Jahorine, pun pogodak. Kada ovo kažem ni jednog trenutka ova moja priča nije kurtoazna.

Povezana vest:  Kličko nokautirao Puleva i odbranio titulu

Nenad Borovčanin se priprema i trenira po planu Frica Zduneka. Na žalost, ovaj stručnjak je operisao kuk i neizvesno je da li će sa Nenadom biti pred odbranu titule.

– Ušešće Frica Zdeneka u mojim pripremama dovedeno je pod znak pritanja, ali je na vezi s Miroslavom Borovčaninom koji je bio asistent u svim mojim pripremama za dosadašnje mečeve u Austriji. U ovim pripremama aktivno učestvuje i Klajv Salc koji sprema testove sa treninga koje mu šaljemo, pa on, zajedno s Fricom daje sugestije i pravi korekcije mojih treninga svakih sedam dana. Moram da napomenem da na svakom treningu radim punom snagom i dajem sve od sebe kako bih optimalno spreman dočekao odbranu titule u Spensu.

Povezana vest:  Dan boksa 14. avgusta u Nišu

Nenad posle Jahorine odlazi na testove u Republički zavod za sport Srbije. Sledeća stanica u pripremama je Vrnjačka Banja da bi završne pripreme bile obavljene na Mećavniku, kod Emira Kusturice, koji je veliki prijatelj i fan Nenada Borovčanina.