lucian_bute

Bute deveti put osvojio svetsku titulu
 
Rumunski bokser Lučijan Bute odbranio je noćas u Kvebeku deveti put svetsku titulu u supersrednjoj kategoriji u verziji IBF u borbi sa Jamančaninom Glenom Džonsonom (Glen Johnson), kojeg je pobedio u dvanaest rundi.
Predsednik Rumunske federacije za boks Rudel Obreža izjavio je posle susreta da je Džonson bio najkomplikovaniji protivnik sa kojim se o sada rumunski bokser sastao.
Bute (31) zabeležio je 30 pobede u profesionalnom boksu, od kojih 24 nokautom i nije imao nijedan poraz, a Džonson (42) je osvojio 51 pobedu, od kojih 35 nokautom i imao 16 poraza.
Bute je osvojio prvu svetsku titulu 2007. u Montrealu kada je pobedio nokautom kolumbijca Alehandra Beriju (Alejandro Berrio).Od tada je devet puta uzastopno odbranio titulu u supersrednjoj kategoriji u verziji IBF.
Rumunski bokser je ušao u profesionalni boks 2003.godine kada je potpisao ugovor sa kanadskim klubom Interbox. On živi u Montrealu, a trener mu je Stefan Laruš (Stephane Larouche).
Bute je osmi put odbranio svetsku titulu ove godine 9.jula u Bukureštu i tada izjavio da mu se ispunio san da konačno boksuje u svojoj zemlji i donese radost Rumunima.
Povezana vest:  Borovčanin osvaja Evropu uz podršku Klička!