nesa_v_banja

PRIPREME ZA WBO MEČ

Borovčanin završio kondicioni ciklus, počinje sparing

 

Vlasnik titule interim prvaka Evrope u verziji WBO, Nenad Borovčanin, završio je jedan tronedeljni ciklus u okviru priprema za odbranu titule, meč koji je zakazan za 23. decembar 2011. u Novom Sadu, u hali SPENS. Nenadu je boravak u Vrnjačkoj Banji bio višestruko koristan. Imao je odlične uslove koji su obuhvatili rad u hali, fitnes, welnes i spa centar. Pored toga imao je na raspolaganju nutricionistu, fizioterapeuta, ekonoma, redovanu lekarsku pažnju koja je uključivala svakodnevno praćenje zdravstvenog stanja, kao i fizičkih parametara na osnovu kojih je pravljen plan kondicionog opterećenja za svaki naredni dan.

Povezana vest:  Derek Čizora poručio: Dođite ranije na meč, Kličko pada u prvoj rundi

– Zahvaljujući posebnoj brizi svih ljudi, kao i ljubaznog osoblja hotela ovaj deo priprema prošao je izuzetno uspešno i na zadovoljstvo svih koji se nalaze u mom stručnom štabu – rekao je Nenad Borovčanin na odlasku iz Vrnjačke Banje.

Borovčanin ističe da je jedan dan priprema u najpoznatijoj banji odvojio da dođe u Beograd i obavi kompletno testiranje u Republičkom zavodu za sport.

– Rađeni su biohemijski testovi, test opterećenja uz određivanje anaerobnog praga i anaerobne zone treninga, zatim potrošnja kiseonika i laktata, kao i testovi na najnovijem izokinetičkom dinamometru. Svi ti testovi su pokazali visok stepen pripremljenosti za ovaj period. Na osnovu tih testova i rezultata napravljen je plan priprema za naredni period do meča. Naravno, sve vreme priprema u Vrnjačkoj Banji, baš kao i na Jahorini, sa Nenadom su boravili i ostali članovi „Balkan boksing kluba“ Milan Piperski, Zvjezdan Vidaković, Mane Marčeta, a sve je nadgledao i kontrolisao trener Miroslav Borovčanin.

Povezana vest:  NIKOLA STEVANOVIĆ SE SPREMA ZA MEČ U BEOGRADU, Sparing na Košutnjaku

Od ponedeljka ceo kamp će se preseliti u Beograd gde će na Košutnjaku nastaviti s pripremama. Taj ciklus u trajanju od 21 dan biće podređen sparingu, a posle ostaje jedna nedelja rada na tehničko- taktičkoj pripremi, uz kombinaciju rada na psihološkom planu.

– Veoma sam zadovoljan odrađenim pripremama do sada, prvo onih bazičnih koje su kompletno bile sprovedene na Jahorini a zatim isto tako uspešan deo, kao što sam već rekao bio je i u Vrnjačkoj Banji. Sada ostaje da ova dva ciklusa zaokružim ovde u Beogradu i spreman dočekam odbranu titule – rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Ubedljivi Mejveder, sjajno boksersko veče u Las Vegasu