Borovcanin_nenad

MEČ ZA WBO POJAS U NOVOM SADU

Nenad Borovčanin dočekuje Larsa Buholca

 

Nenad Borovčanin interim WBO prvak Evrope dobio je, ime protivnika u svom prvom meču u kome će braniti pojas. Rival u ringu krajem ove godine, tačnije 23. decembra, biće Nemac Lars Buholc, prvak Nemačke. Dolazi iz poznatog “Gorecki Boxing kampa” iz Berlina sa veoma impozantnim rezultatima. Ima 30 godina, 26 profesionalnih mečeva, 22 pobede i četiri poraza. Poslednji meč Buholc je imao u Nemačkoj 19. avgusta a tda je nokautom u pevoj rundi pobedio Falka Šmita. Borovčanin do sada nije imao poraz a upisao je 28 pobeda (19KO).

Povezana vest:  PRIPREME BOKSERA NA KOPAONIKU, Nastavljaju se pripreme Orlova

Pre dva dana članovi Balkan boksinga počeli su sa sparinzima na Košutnjaku gde će trenirati do meča u Novom Sadu.

Menadžer našeg boksera, Darko Popivoda pokušao je da pronađe protivnika, pa je Svetskoj bokserkoj asocijaciji (WBO) poslao nekoliko imena, ali su iz sedišta ove organizacije odgovorili na taj način što su oni odredili narednog Nenadovog protivnika.

Povezana vest:  Borovčanin trenira na Košutnjaku

– Sparingujemo skoro svaki dan, a trener Miroslav Borovčanin ne dozvoljava da se čuje ni jedan drugi zvuk osim štoperice i udaraca, baš kao što je to bilo dok smo trenirali sa Fricom Zdunekom, kada sam osvojio titulu. Na žalost, Fric Zdunek neće biti prisutan na meču,jer ga čeka operacija kuka. Ne sumnjam u sebe, niti u svoju pobedu, a jaki treninzi mi ulivaju dodatno samopouzdanje I veru da ću godinu završiti kao evropski prvak i praviti planove za narednu 2012. godinu kao važeći šampion Evrope!- reči su Nenada Borovčanina.

Povezana vest:  Pakjao bokser decenije u izboru američkih novinara

Darko Popivoda, menadžer “Balkan Boxinga” i Uve Gorecki, menadžer Larsa Buholca su potpisali ugovor za ovaj meč i očekuju pobede i profite svojih pulena.